La Timișoara, Ziua Europei ține patru zile. Vezi programul complet al evenimentelor

La Timișoara, Ziua Europei ține patru zile. Vezi programul complet al evenimentelor

0
DISTRIBUIȚI

Filarmonica-Tm_AP_985d54a19f

Ziua Europei va fi sărbătorită în orașul de pe Bega printr-o multitudine de evenimente, din această seară și până duminică. Iubitorii de muzică vor avea parte de patru concerte oferite de Filarmonica Banatul cu această ocazie, ce se vor desfășura în sala Capitol, la Penitenciarul Timişoarei şi la Grădina Capitol care se redeschide. Ziua Europei va fi celebrată și de Consulatul Onorific al Spaniei în perioada 9 – 11 mai.

Ziua Europei va fi celebrată în Timișoara și de Consulatul Onorific al Spaniei, unde organizatorii au pregătit spectacole de muzică, dans și teatru, ateliere și concursuri ce se adresează tuturor vârstelor. Consulatul Onorific al Spaniei în Timișoara va organiza diferite acțiuni printre care și o tombolă la care vor participa doar cei care reușesc să identifice 5 țări pe harta Europei, iar premiul constă într-o excursie de o persoană cu autocarul în Szeged sau în Belgrad.

Pe lângă aceste acțiuni, pe data de 9 mai, de la ora 11.00 se va desfășura festivitatea de dezvelire a plăcuței Consulatului Onorific al Spaniei pe Aleea Consulatelor, în prezența primarului Nicolae Robu și a domnului Consul José Miguel Vinals. „Cu această ocazie, consulul ornorific al Spaniei va spune câteva cuvinte despre cel mai mare festival catalan ce se va desfășura anul acesta în Timișoara, în perioada 8-10 august. Festivalul APLEC va aduce 500 de artiști din Barcelona care vor încânta publicul de aici cu spectacole de dansuri în diferite puncte din oraș, teatru stradal, castele umane, jocuri tradiționale, concerte cu instrumente tradiționale catalane și altele, fiind pentru prima dată când organizatorii aleg România ca loc de desfășurare a acestuia”, au anunțat organizatorii.

Iată programul intergral al evenimentelor de Ziua Europei:

JOI, 8 MAI
De la ora 19.00, la Sala Capitol, timișorenii sunt invitați la concertul „Muzică din Filme și Muzicaluri” cu Orchestra de Suflători a Filarmonicii Banatul, dirijor Aurel Manciu.

VINERI, 9 MAI
Parcul Central
Ora 10:00 – Ceremonial Militar cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite și Zilei Europei
Ora 10:40 – Dezvelirea bustului omului politic și de cultură Ormos Zsigmond (1813-1894), pe Aleea Personalităților
Parcul Alpinet
Ora 11:00 – Dezvelirea plăcuței Consulatului Onorific al Spaniei pe Aleea Consulatelor
Palatul Administrativ
Ora 12:00 – Eveniment artistic Ziua Europei oglindită în coregrafia populară bănățeană cu participarea Ansamblului Banatul, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.


Expoziție de afișe pe teme europene.
Primăria Timișoara
Ora 12:00 – Vernisaj Instituții publice ca obiective turistice, expoziție de fotografie alb-negru și color, realizată de Asociația Seniorilor din Municipiul Timișoara
Colegiul National C.D. Loga
Ora 13:00 – Expoziție și premierea lucrărilor de creație plastică realizate de elevi în cadrul concursului județean „Impreună pentru o Europă unită”
Parcul Rozelor
Ora 16.00 – Spectacol artistic omagial susținut de elevi ai școlilor din Timișoara și de Asociația Seniorilor din Municipiul Timișoara
Ora 18:30 – Spectacol susținut de Ansamblul folcloric Timișul
Galeria Pro Armia
Ora 17.00 – Vernisajul expoziției de pictură dedicată Zilei Europei, realizată de Asociația Artiștilor Plastici Romul Ladea
Sala Capitol
Ora 19.00 – Concertul DINșiSPRE EUROPA, cu Trio Contraste și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Banatul, dirijor Theo Wolters
Piata Victoriei
Ora 20.00 – Concert de muzică ușoară cu Anastasia Sandu, Alina Eremia si formația Vama

SÂMBĂTĂ, 10 MAI
Parcul Rozelor
Începand cu ora 9.00 vor avea loc turnee de volei, minifotbal, șah
Ora 10.00 – Deschiderea oficială
Ora 10.30 – Program artistic susținut de elevi ai școlilor din Timișoara și Peregrinii
Ora 11.00 – Teatrul pentru copii și tineret Merlin – Noua poveste a Scufiței Roșii
Ora 11.40 – Program artistic susținut de elevi ai școlilor din Timișoara
Ora 13.15 – Eurozumba, activitate sportivă
Ora 13.45 – Ziua Europeană a curățeniei
Ora 14.00 – Închiderea programului
Va avea loc premierea castigatorilor concursurilor de artă plastică și a turneelor sportive, iar pentru copii se vor desfășura ateliere de desen și pictură, face painting, tombola cu premii, dansul piticilor, concursuri de cultură europeană.
Penitenciarul Timișoara
Ora 20.30 – la Penitenciarul Timișoara deținuții, alături de melomani, vor putea asculta extrase din coloanele sonore ale unor filme de succes cum ar fi, Vrăjitorul din Oz, Războiul Stelelor sau Piraţii din Caraibe, cu Orchestra de Suflători a Filarmonicii Banatul, dirijor Aurel Manciu. De asemenea, va fi prezentat portretul compozitorului Andrew Loyd Webber. Accesul la penitenciar este liber, în limita locurilor disponibile

DUMINICĂ, 11 MAI
De la ora 20.30 Gradina Capitol se redeschide. Aici va avea loc concertul „Timișoara Valsează”, concert extraordinar susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Banatul.
Organizatori: Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Municipiului Timişoara, Centrul de Informare Europe Direct Timişoara cu sprijinul Instituţiei Prefectului Judeţului Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.