Cumpărați tăcere degeaba

Cumpărați tăcere degeaba

1
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Fundamental nu s-a schimbat și nu se schimbă nimic în modul în care politicienii văd lucrurile când ajung la putere. În ianuarie 2010 scriam despre cum în fieful deputatului pedelist Alin Popoviciu, în localitatea Lovrin, piața a fost gata cu luni bune înainte ca să fie desemnat câștigătorul licitației, desigur o firmă cu pedigree portocaliu. Anul trecut, am scris despre cum la Consiliul Județean Timiș condus de pesedistul Titu Bojin, a dat majoritatea contractelor către firmele controlate de finul său, Mai ieri, în iunie 2014, am scris despre cum la Primăria Timișoara condusă de liberali desigur, firma unui alt liberal a lucrat din greu cu luni înainte ca să fie, oficial, desemnată câștigătoarea unei selecții de oferte de abia în ianuarie anul acesta.


De fiecare dată, am avut parte de multă tăcere sau de explicații care mai de care mai halucinante.

Cu trecerea timpului, crește, însă, agresivitatea în a cumpăra tăcerea presei – publicitate de stat dată fără niciun fel de procedură transparentă, hotărâri de consiliu local cu dedicație pentru tot felul de servicii de îmbunătățire a comunicării cu poporul, desigur. La acest capitol, politicienii, indifent sub ce siglă defilează, sunt ca frații. Vor multă liniște. Pentru că mafia așa lucrează cel mai bine. În tăcere. Când sunt deranjați, imediat decretează că jurnaliștii sunt cumpărați, agenți secreți sau niște proști care nu înțeleg nimic. Ghinionul lor este că libertatea presei există. Pentru mine aceasta înseamnă că o informație corectă nu poate fi blocată să ajungă la opinia publică și se va găsi un canal pe care va fi transmisă cu toate eforturile unora de a o sufoca. Speranța că tăcerea mafiotă îi va salva este una falsă pentru că, de multe ori, nu reprezintă decât liniștea dinaintea furtunii. Penale, de obicei.

1 COMENTARIU

  1. Bravo, felicitari ! Tot asa si mai departe, nu-i lasa pe neispravitii astia sa puna batista pe tambal, tine-te de ei cu dintii si nu le mai da drumul, ca un pitbull ! Si in cazul clanului Basescu vs. clanul Bercea, daca mass media nu facea circ si nu dadea drumul informatiilor, azi tiganii erau toti arestati, nea Mircea continua actiunile de colectare de fonduri cu vreun alt clan naiv, iar Traian probabil ca ar fi manga pe sub vreo masa din vreo circiuma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.