Dovada TRUCĂRII de către Primăria Timişoara a achiziţiei publice pentru proiectele de...

Dovada TRUCĂRII de către Primăria Timişoara a achiziţiei publice pentru proiectele de reabilitare termică. Cum a minţit viceprimarul Dan Diaconu pentru a acoperi ilegalităţile

12
DISTRIBUIȚI

dan diaconu 13

Viceprimarul Timişoarei, liberalul Dan Diaconu, a dat din colţ în colţ, miercuri, la emisiunea PRESSALERT LIVE cu explicaţiile când a fost întrebat de modul în care s-a derulat contractul de proiectare pentru reabilitarea termică a blocurilor. Anterior, administratorul firmei Proiect C&A SRL, liberalul Cristian Palade, a acuzat că a fost păcălit de colegii săi de partid şi ulterior ameninţat chiar de primarul Nicolae Robu. Acesta a susţinut că după ce a văzut că este nevoit să execute lucrări ce treceau de 250.000 de euro în baza unui contract generic pentru 15.000 de euro în care nu erau trecute date precum numărul de lucrări sau de blocuri la care se vor face proiecte, a refuzat să mai semneze nişte devize, fiindu-i reziliat contractul. Palade a afirmat că a început să lucreze cu mult timp înainte să semneze contractul cu Primăria Timişoara.

Dan Diaconu a negat acest lucru, venind cu tot felul de explicaţii când i-au fost prezentat date din documente oficiale ale Primăriei Timişoara din care reieşea că în 11 decembrie 2012 s-a lansat  procedura de achiziţie pentru elaborarea documentaţiei de avizarea lucrărilor de intervenţie, în 17 decembrie 2012 era deja elaborată, dar de abia în 14 ianuarie 2013 a fost semnarea contractului de servicii de proiectare cu Proiect C&A SRL .


Viceprimarul a negat că firma colegului său de partid a lucrat înainte de semnarea contractului, trecând prin diverse etape ale justificărilor „e posibil să fie o greşeală” sau „documentul de avizare este o ducumentaţie internă a primăriei, mă gândesc”.  În timpul discuţiei i-a scăpat, însă, o afirmaţie cheie ” această achiziţie s-a petrecut în luna noiembrie. În unul dintre documente este o greşeală”. Ulterior, la finalul a fost categoric şi a susţinut că „proiectantul nu avea cum să producă documente înainte de semnarea contractului. Semnarea a fost în 14 ianuarie. Nu avea cum înainte din niciun punct de vedere. Nu pot să existe îndicatori aprobaţi în consiliul local fără să existe contractul (cu proiectantul, n.a.)”. 

Minciunile viceprimarului Diaconu sunt dovedite chiar de documentele Consiliului Local Timişoara unde, în data de 4 decembrie 2012, au fost aprobate 11 proiecte privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea a 11 blocuri din municipiu. În toate anexele, semnate şi asumate de primărie ca titular al investiţiei, proiectant general apare Proiect C&A SRL. Consiliul Local Timişoara a aprobat în 4 decembrie 2012 ce firma s-a angajat să presteze de abia în 14 ianuarie 2013, adică la mai bine de o lună de zile. Aceste documente dovedesc faptul că a fost vorba de o trucare a selecţiei de oferte, pentru că se ştia dinainte cine o să câştige, confirmându-se astfel şi afirmaţia liberalului Palade că a fost vorba de o înţelegere între colegi de partid înainte să existe o procedură legală de achiziţie publică. 

 

12 COMENTARII

 1. Nu sunteti voi in masura sa l faceti voi mincinos pe domnul Dan Diaconu. Mai mult respect, la minciuna voi sunteti experti,niste lingai basisti,asta sunteti domni ziaristi.

 2. Am o intrebare pentru ziaristi: exista posibilitatea ca acest contract sa se fi facut prin incredintare directa (tinand cont ca suma este de 15000 euro si pana in 30000 de euro se pot face incredintari directe)? Si daca da…ce relevanta are aceasta asa-zisa gaselnita? Eu cred ca e doar un articol platit ca sa denigreze un viceprimar care chiar isi face treaba.

 3. Este Jurnalistul Ofiter SRI sau SIE cu numele de Drag – (os) ?
  Ce parere aveti de acest lucru?
  Primeste primarul Robu notificari de la Serviciul Teritorial al Serviciului de Informatii Intern despre Ofiterul Drag- (os) ?
  Este finantat Jurnalistul din banii fratilor de la H Timisoara?

 4. Voi, cei doi lipitori de afise pnl-iste de mai sus, geo si widoqq, facti bine si emanati-va parerile in cercul restrans al celor „maro-in-jurul-gurii” din care faceti parte. La noi, pe strada, respectul se castiga, nu se transmite lingand la curu sefului, precum voi la partid.

  Cat priveste treaba pe care o face sluga robului , adica domnu’ Dan Diaconu aici in discutie, este nimic altceva decat sa scoata castanele din jarul dementei Robului si sa-si bage si mai mult gatul in latul unor masinarii infantile, pentru zeul sef cel sclerozat si vopsit in cap. Multa lume nu intelege de ce un om tanar, oarecum normal, decent si cu potential, isi risca viata si familia in manariile gretos de penale ale robului… pesemne ca se crede invincibil, la fel ca toti ceilalti ce au inceput sa unfle puscariile, sau sunt in joc sume atat de mari, incat riscul catorva ani departe de familie devine dintr-odata justificat, in mintea lui de acum…

  RESPECT, motherfuckers.

 5. Voi, cei doi lipitori de afise pnl-iste de mai sus, geo si widoqq, facti bine si emanati-va parerile in cercul restrans al celor “maro-in-jurul-gurii” din care faceti parte. La noi, pe strada, respectul se castiga, nu se transmite lingand la curu sefului, precum voi la partid sau la primarie, unde sugeti ca paraziti la banu’ public…

  Cat priveste treaba pe care o face sluga robului , adica domnu’ Dan Diaconu aici in discutie, este nimic altceva decat sa scoata castanele din jarul dementei Robului si sa-si bage si mai mult gatul in latul unor masinarii infantile, pentru zeul sef cel sclerozat si vopsit in cap. Multa lume nu intelege de ce un om tanar, oarecum normal, decent si cu potential, isi risca viata si familia in manariile gretos de penale ale robului… pesemne ca se crede invincibil, la fel ca toti ceilalti ce au inceput sa unfle puscariile, sau sunt in joc sume atat de mari, incat riscul catorva ani departe de familie devine dintr-odata justificat, in mintea lui de acum…

  RESPECT, motherfuckers.

 6. Mirare ca Robu il mai tine pe nimeni asta ce duce primaria in cap impreuna cu jegurile din jurul lui, sa nu uitam ce a facut numai ca sa ajunga presedinte la timisoara, pacat de domnul petre ehegartner care l-a ajutat sa ajunga unde este acuma si josnicul asta l-a muscat cand i-a fost lumea mai draga :)!

 7. Daca el va fi omul care va merge in locul primarului va fi jale de orasul acesta ca este dator vandut cristestiilor si va face orice numai ca sa isis spele pacatele !

 8. Papagalu’ asta nu l-a schimbat pe Ehegartner, el e doar maimuta pusa in loc de Robu,,, care e un diliu de bugetar ajuns presedinte de partid liberal unde, conform traditiei RO, a inceput sa se inconjoare de lingai si pupincuristi care danseaza la comanda,,, asa ca l-a inlocuit pe Ehegartner cu papagalu asta cu limba-fina…

 9. Domnule cu nikul „tata Robu„,ai grija cum vorbesti. Nu pomeni de familia nimanui ca nu sti despre ce vorbesti, cretinule.
  Oricum inteligenta ta este la nivelul asfaltului de pe strada pe care iti duci viata urat mirositoare de pupitor in cur de basitor. Ori tu ori mata ,sau poate chiar tu ,sunteti ,de asta sunt sigur, scursori securiste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.