Gruparea care a furat datele a mii de carduri de credit din...

Gruparea care a furat datele a mii de carduri de credit din SUA, coordonată dintr-o puşcărie nemţească UPDATE Vezi cine a fost arestat preventiv

4
DISTRIBUIȚI

suspecti carduri 9

Tribunalul Timiş judecă, astăzi, solicitarea DIICOT Timişoara de arestare a zece suspecţi acuzaţi că fac parte din reţeaua care a furat datele a mii de carduri din SUA şi apoi le-au vândut. „Gruparea ar fi fost coordonată de un bărbat de 37 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care în prezent este încarcerat într-un penitenciar din Germania, fiind condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciuni prin sisteme informatice. Membrii grupării ar fi compromis astfel aproximativ 6.600 de carduri bancare ale clienţilor care au efectuat plăţi la POS-urile anumitor companii”, se arată în comunicatul DIICOT.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, transferul neautorizat de date informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.


De asemenea, în cauză se efectuează cercetări şi pentru deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori, respectiv echipamente hardware şi software cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică şi spălare de bani.

UPDATE La Tribunalul Timiș, ședința de judecată în care s-a discutat solicitarea DIICOT de arestare a celor 12 suspecți a durat mai multe ore, avocații apărării susținând fie că nu sunt probe care să dovedească vinovăția clienților lor, fie că documentele prezentate de către acuzare nu sunt valabile. În urma deliberării, instanța a decis arestarea preventivă, pe 30 de zile, pentru Melcioiu Ionuț, Marciuc Andrei, Velici Andrei, Mihai Cosmin. Aceștia au fost considerați și de către anchetatori principalii organizatori ai grupului, fiind cei care au creat programul prin care erau identificate vulnerabilitățile POS-urilor de pe care luau apoi datele. De asemenea, Tribunalul Timiș a dispus arest la domiciliu pentru alți șase suspecți – Vrancea Ovidiu, Halângă Sergiu, Ghinea Teodora, Roșanu Andrei, Tiagu Romeo și Mihăescu Alin. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu contestație, care va fi judecată de Curtea de Apel Timișoara.

4 COMENTARII

  1. Mai spuneti ca oltenii nu sunt plaga Romaniei…ei si tiganii(cam tot aia) duc tara asta in epoca de piatra…(ca civilizatie)…
    Pute tara asta de ei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.