Iohannis: Afirmaţia că PDL acceptă numele PNL – concluzia mea, după discuţii...

Iohannis: Afirmaţia că PDL acceptă numele PNL – concluzia mea, după discuţii formale şi informale

0
DISTRIBUIȚI

iohannis la timisoaraLiderul PNL Klaus Iohannis spune că înţelege şi respectă „sensibilitatea unor colegi din PDL legată de nume şi identitate” şi că nu a dorit „în niciun fel” să o „lezeze”, afirmaţia că PDL acceptă numele de PNL pentru noul partid fiind concluzia sa, „în urma multor discuţii formale şi informale”. „Cel mai puternic proiect politic al anului 2014 este unificarea dreptei, fuziunea dintre PNL şi PDL.


Înţeleg şi respect sensibilitatea unor colegi din PDL legată de nume şi identitate. Nu am dorit în niciun fel să lezez această sensibilitate. Afirmaţia că PDL acceptă numele de PNL pentru noul partid a fost concluzia mea, în urma multor discuţii formale şi informale. Sunt convins că noi, PNL, împreună cu PDL, vom realiza acest proiect, redefinind astfel scena politică. Nu cred că în procesul fuziunii trebuie să introducem teme conflictuale false. Fuziunea noastră trebuie să însemne marele partid al dreptei româneşti, o construcţie doctrinară şi organizatorică solidă, capabilă să câştige alegeri. Asupra acestor aspecte trebuie să ne concentrăm”, a susţinut Iohannis, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, în congresul partidului, că este în măsură să confirme că „PDL a acceptat” ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL. „Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL”, le-a spus Iohannis delegaţilor la congresul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.