Medicul Marius Craina, primul director al Spitalului Județean Timișoara care nu a...

Medicul Marius Craina, primul director al Spitalului Județean Timișoara care nu a fost numit pe criterii politice. Ce probleme arzătoare vrea să rezolve cât mai urgent

0
DISTRIBUIȚI

marius craina

Angajarea de personal medical, atragerea de fonduri europene și aprovizionarea cu medicamente și materiale sanitare suficiente. Acestea sunt principalele priorități ale noului manager al Spitalului Județean din Timișoara, probleme pe care speră să le rezolve într-un timp cât mai scurt.

Ginecologul Marius Craina este primul director al celui mai mare spital din vestul țării care nu a fost numit, în ultimii ani, pe criterii politice.


Medicul timișorean a afirmat, astăzi, că este un simplu membru al Partidului Ecologist. Marius Craina lucrează în cadrul Spitalului Județean Timișoara din anul 1991, astfel că a reușit să identifice principalele probleme ale spitalului de-a lungul timpului.

„La Unitatea de Primiri Urgențe este o situație delicată, nu sunt medici suficienți, mi s-a spus că este nevoie de 40% personal în plus. Ori vom debloca posturi, ori realocăm personal, ori facem angajări temporare, dar trebuie găsită o soluție urgentă. UPU este ramura cea mai solicitată a unui spital, la fel și Ginecologia. Nu trebuie să se întâmple un dezastru, la fel ca la Maternitatea Giulești, ca să se facă angajări de personal. E o nevoie dramatică de oameni”, a precizat, astăzi, Marius Craina.

Noul director al celui mai mare spital din vestul țării își mai dorește să creeze un grup de lucru format din medici, asistente și membrii ai consiliului de administrație care să dezvolte proiecte ce pot fi finanțate cu bani de la Uniunea Europeană. “Trebuie obligatoriu să atragem fonduri europene pentru achiziționarea de aparatură medicală, reabilitarea și amenajarea de spații”, a conchis Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.