Polițiștii au schimbat încadrarea faptelor agenților de pază care au bătut mai...

Polițiștii au schimbat încadrarea faptelor agenților de pază care au bătut mai mulți tineri la Serbările Timișoreana. Vezi noi mărturii din spatele scenei

5
DISTRIBUIȚI

bataie concert europa nova 1

Poliția Timiș, de comun acord cu procurorul de caz, a schimbat joi încadrarea faptei în cazul agenților de pază de la P&P Investigationi VIP. Aceștia au bătut cu bestialitate, duminică, patru adolescenți, în timpul concertului trupei Cargo care avea loc la Serbările Timișoreana.

Abia miercuri mai mulți martori ai evenimentelor și o parte din victime au ajuns la Poliție să depună reclamații. Florin Iovi, principala victimă, băiatul de 17 ani din Brestovăț care apare în filmări în timp ce este călcat pe cap cu bocancii de agenții de pază, este în continuare spitalizat. Potrivit mamei acestuia, el va depune plângere abia după ce se va externa.

El are la dispoziție 90 de zile pentru a face reclamația, după ce oamenii legii au schimbat încadrarea faptelor.

Polițiștii s-au autosesizat, marți, doar cu privire la cazul lui Florin Iovi.


Ei au deschis o anchetă pentru lovire și alte violențe în cazul agenților P&P Investigationi VIP deosebit de agresivi. ”Inițial s-au făcut cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire și alte violențe, însă ulterior, împreună cu procurorul de caz, în urma audierii a agresorilor și parțial a părților vătămate s-a schimbat încadrarea juridică a faptei în purtare abuzivă, articolul 296 din Codul Penal”, a declarat Ancuța Morariu, purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș. Pentru această faptă agenții de pază riscă o pedeapsă cu închisoare de la una la șase luni și amendă.

Alți tineri care au fost bătuți de agenții de pază au povestit prin ce au trecut. ”Acolo s-a făcut o mică «moșeala», ca la orice concert rock. Dintr-o dată, acei agenți de pază m-au luat pe sus, am fost dus în spatele scenei și bătut de către trei agenți, care m-au lovit cu pumnii și picioarele, la coaste. Eram eu și încă doi băieți”, a povestit unul din tineri. Altul a relatat că a fost lovit cu bastonul și i s-a pulverizat în față spray paralizant, în timp ce prietenul lui a fost bătut și umplut de vânătăi în zona feței și a torsului.

5 COMENTARII

  1. Moshul si Pogo sant indicate la anumite evenimente si cluburi de profil gen daos nu festivalul berii unde sant adunati la un loc oameni din toate categoriile sociale . nu laud violenta ba chiar o condamn mai ales cand victimele sant minorii . dragi anarhisti si rockeri a ti fi avut ocazia sa fa exprimati in stilul pogo la concertul manu chao de la padurea verde dar din pacate stiu va lipsesc banii de bilet asa ca unde e moca hop si noi asa ca nu va mai plangeti precum fetitele fiti tari si duri precum idoli vostri anarhistii greci si italieni nu fugiti imediat la garda dupa o bataita ce dracu all cops are bastard este al vostru slogan dar in final tot la politie fugiti .

  2. Draga doamna Stanici, pedeapsa specificata de dumneavoastra e pentru „Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu”. Din ce am vazut eu in filmari angajatii firmei de paza se incadreaza la Art. 296 , alineatul doi, ceea ce inseamna ca pot primi pana la 2 ani si 4 luni.
    Informativa mai bine pe viitor va rog.

  3. Dani. ?tu esti un mare tâmpit…la serbarile Timisoarei ce sa caute mosul?…persoanele prezente au venit pur si simplu sa vada un concert nu sa fie deranjati de toti fraierii beti si drogati…

  4. La ce va-ti fi asteptat in primul rind toti cei care au firme de paza sunt foste cadre militare s-au de politie iesite s-au nu la pensie prin ordonanta de acuma citiva ani cu legaturi strinse in continuare si normal ca legea sa fie de partea lor, ramane varianta poate nu ce-a mai ortodoxa cind au ocazia si momentul sa ii casapeasca la rindul lor cei maltratati pe agentii de paza f***i in gura,si ce fel de lege este asta ai 90 zile drept sa deschizi dosar, faci plingere, si cum io mai zice, daca baiatul acela este in spital poate fi si in coma sa nici nu iasa in 90 zile atunci ei scapa, cacat de tara de lege si de tot dar sa fim mandrii ca suntem Romani, si cei din jungla au legi mai stricte

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.