Primarul Robu şi-a făcut moftul: 70.000 de lei de la bugetul local...

Primarul Robu şi-a făcut moftul: 70.000 de lei de la bugetul local vor merge, cu dedicaţie, către o televiziune din Timişoara. UPDATE De ce i-a trebuit primarului transmisiune TV pe banii timișorenilor FOTO

3
DISTRIBUIȚI

 

NOVA LIVE DE LA CLT08_resize

Primarul Nicolae Robu şi-a făcut moftul. După ce a propus la vot în urmă cu mai multe săptămâni un proiect care prevedea transmiterea şedinţelor de plen în direct la TV şi actul a picat la vot, Robu a repus documentul pe ordinea de zi. „Data trecută proiectul a fost respins. Este un proiect de bună credinţă, izvorât din loialitatea faţă de cei care ne-au ales. Mie îmi vine greu să înţeleg cum poate un consilier local să voteze împotriva unui astfel de proiect. Vă rog ca măcar acuma să votăm pentru transparenţă şi o posibilitate de informare extinsă. Trebuie să mergem şi la nivelul audio-vizualului. Vă rog să votaţi”, a pledat Robu.

Adrian Orza de la PNŢCD a reamintit că pe vremea sa s-au făcut primii paşi spre transparenţă şi a spus că este „pentru”. Explicaţiile consilierului PSD, Alfred Simonis, au stârnit râsul în sală: „Noi am votat împotrivă şi pentru că era campanie electorală. Dacă se pune camera şi pe consilieri când vorbesc, vom vota <<pentru>>”. Conform proiectului, se va aloca suma de 70.000 de lei până la sfârşitul acestui an pentru plata unei televiziuni care „să asigure creşterea transparenţei activităţii CLT, implementarea unui program complex de interacţiune cu cetăţenii, stimularea implementării democraţiei participative, fluidizarea comunicării schimbului de informaţii între aleşi locali”.


Proiectul a trecut cu 20 de voturi şi trei abţineri ale consilierilor Flavius Boncea şi Bogdan Herzog, de la PNŢCD, şi pesedistul Alfred Simonis. Întrebaţi dacă au primit ordine de la şeful PSD Timiş Titu Bojin pentru a vota, întrucât unul din consilierii săi personali de la Consiliul Judeţean Timiş, Stelu Iordache, este şeful unei televiziuni locale, consilierii social-democraţi au spus că „nu ştim despre ce vorbiţi”. Întâmplător, astăzi, Televiziunea Europa Nova, condusă de Stelu iordache, a transmis live din plenul consiliului local.

UPDATE Finalul plenului CLT a fost un prilej numai bun pentru Nicolae Robu să atace PSD. Întrebat dacă a beneficiat de sprijinul lui Titu Bojin pentru trecerea proiectului cu transmisia şedinţelor de plen la TV, Robu a declarat că „nu, nici vorbă, nu am apelat la domnul Bojin. Şi-au dat seama că vor fi şi pentru atitudinea contrară acestui proiect penalizaţi de către timişoreni. De altfel, şi-au înacasat-o deja. Timişorenii ştiu că, dacă au votat pentru acest proiect, au făcut-o pentru a corecta greşelile pe care deja le-au făcut, dar timişorenii ştiu, de fapt, că PSD nu a dorit transparenţă. Nu au avut ce face şi, în final, consilierii PSD au votat <<pentru>>.  Lumea îi va penaliza pe cei care vor face şi mai multă politică prin transmiterea şedinţelor în consiliul local. Recunosc că am folosit acest proiect şi ca să îi determin pe consilierii locali la mai multă respnsabilitate, la mai mult bun simţ în faţa cetăţenilor care i-au ales. Eu nădăjduiesc că, măcar de frică, măcar de frica oamenilor care îi vor vota, dacă nu din consţiinţă şi acei consilieri care nu pun umărul ca lucrurile să meargă bine în Timişoara, îşi vor da silinţa. Până la urmă, nici nu mă intresează de ce votează pentru proiectele Timişoarei, dacă o fac de teama camerelor, nicio problemă, să voteze de teama camerelor. Recunosc că am vrut să am televiziunea prezentă şi ca să exercit asupra lor o presiune ca să aibă mai mult simţ al răspunderii”.

Foto: Adrian Pîclișan

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.