Traficul pe Michelangelo s-a deschis astăzi. Vezi cum arată noul sens giratoriu...

Traficul pe Michelangelo s-a deschis astăzi. Vezi cum arată noul sens giratoriu GALERIE FOTO

6
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1348847339">

INAUGURARE MIKELANGELO27_resize

După săptămâni întregi de ştiri alarmiste şi anunţuri false, astăzi este ziua în care edilul şef Nicolae Robu va deschide traficul pe podul Michelangelo. Deşi primarul anunţa chiar în penultima zi de campanie electorală dinainte de alegerile din 25 mai că traficul ar putea fi reluat, câteva zile mai târziu acesta a revenit pe Facebook cu o precizare care explica de ce anunţurile sale fuseseră unele pripite „trebuie montați parapeții la pod, trebuie turnat asfaltul de uzură pe pod, trebuie să se alinieze gurile de acces la utilități, trebuie turnat asfaltul de uzură pe tot carosabilul din intersecție; trebuie finalizat iluminatul; trebuie amenajate spațiile verzi; trebuie amenajate trecerile de pietoni; trebuie făcute marcajele de delimitare a benzilor”.

Deschiderea traficului pe Michelangelo a fost un subiect de război mediatic între deputatul PSD Sorin Grindeanu şi edilul şef. Dacă pesedistul a acuzat că traficul ar putea fi reluat, dar tergiversarea se leagă de deplsarea în Singapore a edilului fără de care nu se pot tăia panglici, Robu l-am făcut pe Grindeanu „politruc”. Începând de astăzi de la ora 13 se va putea circula peste Podul Michelangelo dinspre centru spre strada Cluj, spre Spitalul Judeţean, dar şi dinspre Aleea FC Ripensia spre centru şi spre strada Cluj.

UPDATE Chiar dacă primarul nu ajunsese încă la inaugurare, șoferii au profitat rapid de faptul că accesul era liber pe Michelangelo și au inaugurat ei drumul, înaintea lui Robu.

UPDATE 1 Primarul Nicolae Robu a declarat, la inaugurarea lucrării, că, în premieră, va fi introdusă o nouă linie de RATT care va circula pe tronsonul respectiv și că Michelangelo ar fi putut fi redeschis chiar din timpul campaniei electorale, dar și-a dorit ca totul să fie pus la punct înainte ca timișorenii să poată circula liber în zonă.

De asemenea, edilul a anunțat că peste doar câteva zile și mijloacele de transport în comun ale RATT vor reintra pe traseul obișnuit.

UPDATE 2 „Sunt foarte bucuros şi sunt convins că toţi timişorenii vor fi foarte bucuroşi că astăzi deschidem circulaţia pe noua amenajare şi o deschidem definitiv. Am ţinut să facem lucrarea aşa cum se cuvine şi apoi să deschidem circulaţia pentru a nu –i mai şicana pe oameni, ba cu interdicţie de accesare a zonei, ba cu posibilitatea de a circula. Am fi putut să dăm drumul la teafic înainte de alegeri, atunci când am terminat aşternerea stratului de asfalt de bază, dar am considerat că este mai raţional a amâna deschiderea pentru momentul în care amenjarea va fi completă pe axa Sud- Nord. Sunt foarte bucuros pentru ca acestă lucrare a fost extremde grea. În toată zona acesta din spatele meu au fost săpături la foarte mare adâncime pentru că aici se intersectează magistralelke de utilităţi ale oraşului, nu simple reţele, ci magistrale” a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a vorbit și despre termenul final de încheiere a lucrărilor, care este finele lunii septembrie: „Circa jumătatea din valorea acestui proiect şi în plan financiar vorbind este dedicată pentru aceste reţele de utilităţi. Noi suntem în grafic cu toată lucrarea şi nu am avut întârzieri aici. Desigur că atunci când spunem că în sfrâşit dăm drumul la circulaţie avem în vedere că ne-am dorit foarte mult să se circule prin interesecţie datorită faptului că fără acestă intersecţie Timişoara are probleme foarte mari cu traficul . Termenul de finalizarea este 29 septembrie 2014 şi avem toate premisele să îl respectăm. Valoarea totală a acestor lucrări este de aproape 50 de milioane de lei. Până în momentul de faţă am obţinut deja rambursare de la Uniunea Europeană pentru peste 20 de milioane de lei, datorită faptului că sunt lucrări executate şi documentaţiile au fost în ordine”.

Primarul nu a pierdut ocazia să laude ghivecele cu flori de pe marginea podului, dar şi constructorii şi oamenii din primărie care au contribuit la proiect. Edilul a completat şi că lucrările la subpasaj decurg după grafic, astfel că proiectul cu finaţare europeană nu va avea probleme în a fi finalizat. După ce a încheiat seria de declaraţii, edilul a dat o tură cu maşina pe pod, plimbând cu el şi presa locală. După o sesiune foto în care vedeta a fost şeful Direcţie Tehnice, Culiţă Chiş, care a venit îmbrăcat în pantaloni scurți, Robu a plecat la plimbare pe pod. De la eveniment nu au lipsit viceprimarul Dan Diaconu, arhitectul şef Ciprian Cădariu şi consilerii Dorel Borza şi Alexandru Chirilă. De departe cel mai bucuros a fost şoferul primarului, Vasile, care a avut onoarea să fie copilot al edilului şef la sosirea pe Michelangelo.

Foto: Adrian Pîclișan

6 COMENTARII

    • sa-l FIG pe barbos,dar nu uita ca pletosu’ asta zbanghiu pedaleaza pe proiectele incepute de barbos ;),micROBU nu a facut decat sa mute acvariu.proiect personal 😀 ATAT !!!!

  1. Arata bine, e nou, frumos, dar cum spunea cineva pe aici, acum 1 an, niste semafoare ‘inteligente’ sau reglate inteligent, rezolvau fluenta traficului. Dar, uite ca a trecut un an si suntem cu intersectia ceva mai prost decat anul trecut (inca nu se circula E-W) dar cu un plus (potential) de semaforizare.

    Strange un om de gat si cand ii dai drumul se va bucura, chiar daca nu l-ai ajutat cu nimic. Cam asa si cu redeschiderea traficului peste pod, si acum un an era deschis traficul peste pod, nu vad astazi altceva.

    • K.,poate nu-ti doresti sa vezi,cu siguranta nu se misca lucrurile ca si in Germania tara care mi-a oferit si mie rezidenta dar sa nu fim rai si sa vedem lucrurile cum sunt si crede-ma ca e foarte bine comparativ cu ce a fost,o sa uitam ambuteiajele si neplacerile peste timp si ne vom bucura cu siguranta de o alta fata a orasului si la cate santiere sunt deschise tind sa cred ca vor fi schimbari radicale in bine,clar ca si tu ai dreptatea ta cu relatia E-W dar sper sa le vad functionale repede si poate ii scrii pe facebook primarului ca-i prind bine idei noi de la oameni cu potential si sa fim corecti sa bifam ca dupa dezordine si mizerie constructiva urmeaza ordine si curatenie ca doar nu suntem in Banie(Craiova),bafta tuturor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.