Universitatea Politehnica din Timișoara vrea să scoată doar absolvenți de calitate, care...

Universitatea Politehnica din Timișoara vrea să scoată doar absolvenți de calitate, care să se angajeze mai ușor. Ce proiecte pe bani europeni se pregătesc în acest scop

1
DISTRIBUIȚI

rectorat politehnica palatul loyd

Reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara au câștigat un proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, în valoare de aproape 500.000 de euro, prin care își propun să îi ajute pe studenți să-și găsească un loc de muncă mai ușor. Primul pas în acest sens îl reprezintă adaptarea programelor de studii la cerințele pieței, este de părere Dan Lascu, directorul Departamentului de Electronică Aplicată din cadrul UPT.

“Ne propunem să furnizăm absolvenți mai bine pregătiți, care să contribuie la creșterea economică în această zonă a țării, să creștem calitățile absolvenților UPT.


Ne-am gândit la cinci activități prin care să facem acest lucru. În primul rând, ne gândim să realizăm o rețea de parteneriate cu principalele companii din vestul țării, să avem un dialog deschis și să găsim cele mai bune soluții”, a precizat, astăzi, Dan Lascu.

În urma acestor discuții, reprezentanții UPT intenționează să revizuiască șase programe de studii din domeniile electronică și telecomunicații, calculatoare și tehnologia informației, ingineria sistemelor, inginerie electrică, mecatronică și robotică și autovehicule rutiere, care să fie mai bine corelate cu necesitățile pieței muncii din regiunea de vest a țării.

Mai mult, pentru a-i motiva pe studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara, vor avea loc mai multe întâlniri cu foști absolvenți care au succes în domeniile în care au studiat. “Ne propunem să promovăm modele de succes, prin contactul direct al studenților cu foști absolvenți ai universității, cu cariere profesionale și personale remarcabile. De exemplu, va veni și un fost absolvent al UPT care a fost nominalizat la premiul Nobel în cinematografie”, a mai explicat Dan Lascu.

Proiectul va fi implementat timp de 18 luni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.