Vicepreședintele CJT, Călin Dobra, s-a lăudat la PRESSALERT LIVE cu singurul proiect...

Vicepreședintele CJT, Călin Dobra, s-a lăudat la PRESSALERT LIVE cu singurul proiect realizat în doi ani de mandat pentru Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

calin dobra 02

Invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, Călin Dobra a avut de dat un singur exemplu de proiect implementat și finalizat de când deține funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. Acesta a vorbit cu încredere despre înființarea Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş – APDT Timiş. Dobra a omis faptul că în luna martie, consilierii județeni au primit pe masa de plen un act redactat greșit. Eroarea nu era prezentă într-un singur loc, ci pe două pagini distincte, acolo unde cei care au tehnoredactat proiectul au scris: „Asociaţia Judeţeană de Turism Mureş”, în loc de Timiş, dovadă că inițiativa aparține de fapt județului Mureș și ea a fost implementată la nivelul Consiliului Județean Timiș prin metoda copy-paste.

Greșeala a rezultat în urma preluării mai multor proiecte, de pe urma cărora, subordonații lui Dobra  s-au „inspirat”. Vicepreședintele  CJT a explicat că scopul pentru care s-au preluat aceste proiecte de la mai multe asociații din țară este acela de a crea o asociație foarte bine fundamentată.


„Un proiect concret care chiar astăzi pot să îl spun e, să zicem, finalizat din punctul de vedere al pregătirii lui și gata de start: înființarea Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş – APDT Timiş. Nu s-a luat cu copy-paste. În urma discuțiilor avute la Autoritatea Națională de Turism cu președintele Răzvan Filipescu mi s-a sugerat pentru dezvoltare în turism un prim pas de a susține financiar anumite proiecte pe linia turismului. Să înființăm această asociație care există la foarte multe județe și sprijină dezvoltarea turismului la județele respective. Astfel, împreună cu colegii mei care au lucrat la acest proiect, am preluat de la alte județe actul constituțional al statutului de la mai multe asociații, să încercăm să creăm o asociație foarte bine fundamentată. S-ar putea ca, din greșeală, să fi preluat acel material care nu este o mare problemă”, a spus în cadrul emisiunii Călin Dobra.

Asociația are ca scop dezvoltarea turistică în tot județul Timiș și are ca membrii fondatori 33 de primării din Județ. Singurul lucru care lipsește sunt specialiștii în turism. „Această asociație are ca membri fondatori județul Timiș și 33 de primării din județ. Sunt multe aspecte pe această linie. În primul rând trebuie să coreleze ceea ce înseamnă implementarea turismului în fiecare localitate. Trebuie să le aducem la un numitor comun, la o promovare unitară pentru că sunt primării în județul Timiș care pe linii de finanțare și-au construit centre de informare turistică. Urmează să angajăm specialiști în tursim” a adăugat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.