„Zic Zac”, un spectacol EXPLOZIV de muzică, dans și interpretare teatrală. Ce...

„Zic Zac”, un spectacol EXPLOZIV de muzică, dans și interpretare teatrală. Ce îi așteaptă pe timișoreni la următoarea ediție a FEST-FDR FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-378238214">

ZIC ZAC 05Zic. Zac. Când unul zice, celălalt zace. Vorbesc, dar nu comunică. Dans, zbatere, energie, sexualitate, umor și sensibilitate, de toate au avut parte spectatorii la piesa semnată Andrea Gavriliu aseară, la Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara, care a încheiat FEST-FDR. Publicul a avut parte de momente speciale de dans contemporan, executate cu măiestrie de Andrea Gavriliu și de Ștefan Lupu, acompaniați de DJ-ul Gabriel Costin, de o muzică psihedelică și de o interpetare teatrală care face trimitere la generația actuală. De fapt, chiar autoarea spune că „Zic Zac” este spectacolul generației noastre, o frescă a societății care așteaptă ca DJ-ul să apese butonul minune ca să înceapă un dans frenetic, o zbatere concentrică, presărată cu paradigme. ”Tăcerea este unul din argumentele cele mai greu de combătut”, ”Limba pe români îi încurcă-n gură”, jocuri de cuvinte, proverbe încrucișate, toate construite ca să readucă publicul la tăcerea meditativă care urmează hohotelor de râs și extazului produs de momentele intense de dans. Spectacolul „Zic Zac”, cu Andrea Gavriliu, „rezemată de Ștefan Lupu”, cu Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu, Gabriel Costin, sub scenografia Andreei Săndulescu și a asistentului scenografic Alexandru Petre, a încununat seria de spectacole de dramaturgie autohtonă contemporană, într-o notă de exaltare. 

Cu gândul la viitorul FEST-FDR

Cu o sală plină până la refuz, cu un public entuziast, FEST-FDR s-a încheiat lăsându-și adâns imprimată amprenta pe sufletele și mințile spectatorului avid de spectacole de calitate. Chiar în deschiderea spectacolului, puternic emoționată, directorul Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater a dezvăluit, în premieră, că anul viitor pe timișoreni, și nu numai (întrucât există deja un public mult mai larg care participă la festival) îi așteaptă și mai multe surprize.

Chiar dacă alte festivaluri au fost organizate în această perioadă peste FEST-FDR, spectacolele de teatru au reușit să eclipseze toate celelalte manifestări, piesele de neratat fiind la ordinea zilei pe programul de evenimente.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.