Alin Stoianovici: „Am programat 100 de ore pentru repetiții, timp suficient ca...

Alin Stoianovici: „Am programat 100 de ore pentru repetiții, timp suficient ca să pregătim un concert memorabil“. Vezi detalii despre proiectul Subcarpaţi plus Orchestra

0
DISTRIBUIȚI

alinstoianovici

Ediţia din acest an a festivalului Plai va aduce în faţa melomanilor un proiect inedit, în cadrul căruia formaţia Subcarpaţi va susţine un concert extraordinar alături de o orchestră, evenimentul urmând să reunească 30 de muzicieni pe scenă.

„Propunerea ca eu să mă ocup de partea muzicală a acestui proiect a venit din partea producătorului general, Norbert Tako (PLAI) și fiind vorba de Subcarpați, am acceptat-o fără să clipesc. Ascult muzica celor de la Subcarpați din momentul în care au lansat primul album și nu pot să spun altceva decât că sunt onorat că fac parte din acest proiect“, ne-a declarat Alin Stoianovici, unul din muzicienii implicaţi în acest proiect.

Subcarpați înseamnă: Bean MC, Vali Umbră, VJ Andri și DJ Power pe vinil + Madalina Pavăl iar proiectul Subcarpați+Orchestra este dezvoltat cu sprijinul artiștilor timișoreni Alin Stoianovici (direcție muzicală/orchestrație/acordeon), Gabriel Almași (orchestrație/cobză), Octavian Scurtu (baterie), Uțu Pascu (chitară bas) și Petre Ionuțescu (trompetă și instrumente tradiționale).

„Rolul meu în acest proiect este în primul rând de natură artistică, dar are și o latură «managerială».


În prima fază am conceput formula de bază, după care am încercat să fac un «plan de lucru» în funcție de programul fiecăruia. Din luna iunie am început să lucrez împreună cu Gabi Almași la adaptarea și reorchestrarea materialului pe care-l veți asculta în data de 14 Septembrie, la Plai. Am programat 100 de ore pentru repetiții, timp suficient ca să pregătim un concert memorabil. Eu cred ca proiectul SubCarpați a ajuns de mult timp la maturitate și nu există un moment mai potrivit pentru o colaborare de acest gen. Sunt sigur ca publicul/fanii celor de la Subcarpați vor avea reacții pozitive, atât la aflarea acestei vești, cât și la concertul pe care-l vom susține la toamnă. Am emoţii şi e foarte clar că presiunea e destul de mare, dar până în data de 14 Septembrie singurul lucru pe care îl voi face este să canalizez toata energia creativă către acest proiect. Cel mai important este ca toți muzicienii implicați să rezoneze cât mai puternic cu stilul, mesajul, muzica și spiritul «SubCarpați»“, a mai declarat Alin Stoianovici.

Cea de-a 9-a ediţie a Festivalului Plai, va avea loc între 12-14 septembrie la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara şi va cuprinde concerte cu Tito Paris, Carminho, Duguende, Light in Babylon, Balako, Asian Dub Foundation şi Subcarpaţi plus Orchestra. Până la 1 septembrie 2014, puteţi achiziţiona abonamente pentru festivalul PLAI la preţul de 90 de lei. După această dată, preţul abonamentului va costa 110 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.