Amenzi pentru proprietarii care nu strâng după animalele lor. Ce alte nereguli...

Amenzi pentru proprietarii care nu strâng după animalele lor. Ce alte nereguli au fost sancţionate în Giroc, Dâmboviţa şi Steaua

3
DISTRIBUIȚI

comunitari 3p

Banatul nu pare să fie fruncea atunci când vine vorba de respectarea confortului celor din jurul nostru. Poliia Locală anunţă că a efectuat noi verificări pe linia respectării legislaţiei privind animalele de companie. În acest sens au fost efectute controale în Parcul Pădurice, „unde cei care dețin câini îi plimbă fără lesă sau botniță și nu strâng după aceștia resturile fiziologice. Astfel de situații sunt întâlnite în special pe timp de vară, când persoanele care ies cu copii în parc sunt deranjate de faptul că animalele de companie sunt lăsate libere printre copii, iar micuții pot pune mâna pe resturile de la câini. În cadrul acțiunii de ieri de la Parcul Pădurice au fost aplicate în decurs de două ore un număr de opt sancțiuni”.

Potrivit legislaţiei plimbarea câinilor de companie pe domeniul public fără lesă, iar a celor din categoria celor periculoși fără botniță și necurățarea dejecțiilor fiziologice de pe domeniul public provenite de la animale se sancționează cu amenzi de la 800 la 1.000 lei.


Verificări au avut loc şi în zone precum Giroc, Dâmboviţa şi Steaua, unde printre problemele ridicate de cetățeni se numără “existența câinilor fără stăpân pe str. Vânătorilor, prezența tinerilor care fac gălăgie la ore târzii și consumă băuturi alcoolice pe str. Aluniș, Muzicescu colț cu Hărniciei, Poieniței, Pogonici, Parcul Clăbucet, str. Aluniș, faptul că nu sunt suficiente locuri de parcare în cartiere, iar persoane fără adăpost stau la punctul Eon Gaz de lângă parcul de pe str. Mureș”, anunţă poliţia. Nu mai puţin de 19 sancţiuni au fost aplicate pentru „rampe clandestine pe deșeuri pe str. Muzicescu și Cercului, un teren viran neîmprejmuit și nesalubrizat pe str. Dimineții colț cu Cercului, și materiale de construcții depozitate necorespunzător pe str. Traian Vuia și Bdul Dâmbovița. De asemenea, au mai fost identificate șase autoturisme abandonate pe străzile Muzicescu și Gh. Ranetti”.

3 COMENTARII

  1. In parcul Botanic vin foarte multe persoane cu caini. Ii lasa liberi si evident , isi fac nevoile peste tot. E valabil in tot orasul. Prin cartiere, zonele verzi dintre blocuri au devenit „parcuri”pentru caini, pentru ca sa-si faca nevoile. Ca doar de asta ii scot stapanii lor afara, nu? Daca imi amintesc bine, acum ceva timp exista la intrarea in Parcuil Botanic un afis cu interdictiile stabilite de catre administratie, pentru cei care intra in pac. Ce-ar fi sa o re-montati. Evident cu sanctiunile de rigoare si cu persoane care sa si aplice aceste sanctiuni. Ca poate sunt oameni care nu stiu ce este, de fapt, un parc.

  2. Atentie !

    Obligativitatea plimbarii cainilor cu lesa este impusa de lege NUMAI pentru cainii considerati ca facand parte din rasele periculoase sau agresive, respectiv, citez din Legea 60/2003, „American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.”

    Chiar daca ar exista o hotarare locala care contrazice textul legii aceasta ar fi nula de drept deoarece o hotarare de consiliu local nu poate avea putere juridica mai mare decat legea, politistii locali si edilii ar trebui sa stie acest lucru.

    In consecinta, daca vreun politist local a dat cuiva o amenda pentru ca nu a plimbat in lesa un caine care nu face parte din rasele enumerate mai sus inseamna ca a savarsit o ilegalitate, superiorii sai avand in aceasta situatie obligatia de a-l pedepsi.

    In alta ordine de idei, afirmatia ca in Parcul Padurice stapanii nu strang deseurile fiziologice ale cainilor este, pentru a ma exprima elegant, o mica exagerare. Ma plimb foarte des pe acolo si aceste situatii sunt extrem de rare, probabil mai dese sunt cazurile in care pe iarba pot fi observate deseuri fiziologice ale copiilor care se plimba in parc (inclusiv servetelele cu care acestia au fost stersi la fund).

    Ceea ce pot afirma cu certitudine este ca in acel parc nimeni nu se ocupa de repararea cosurilor de gunoi (inclusiv a celor pentru depozitarea respectivelor deseuri) cu toate ca eu personal am sesizat de nenumarate ori aceasta situatie (si am pus la dispozitia administratiei inclusiv fotografii cu cosurile de gunoi care nu au mai fost schimbate de la inceputul anilor 2000 si sunt distruse nu datorita vandalismului ci pur si simplu pentru ca au ruginit, in cazul celor metalice, sau au fost daramate de vant datorita proiectarii defectuoase, in cazul celor din PVC).
    Nu mai vorbesc despre pungile pentru strangerea deseurilor care ar trebui sa fie puse la dispozitie de catre primarie si care nu au existat decat la cateva zile de la montarea cosurilor de gunoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.