Arsenal Park, șase milioane de euro pentru atingerea țintei de a deveni...

Arsenal Park, șase milioane de euro pentru atingerea țintei de a deveni cel mai important parc de distracții din România

3
DISTRIBUIȚI

emil cristescu arsenal park 1

Singurul complex turistic cu tematică militară  dn România se dezvoltă. La Arsenal Park a început o investiție de peste 6 milioane de euro, în cadrul unei  finanțări nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013.

Complexul turistic cu profil militar Arsenal Park din Orăstie beneficiază de o investiție de peste 6 milioane de euro în construirea unui parc de aventură (traseu de cătărare în copaci), 9 km de piste de biciclete și plimbare asfaltate și în amenajarea unui turn pentru sporturi extreme, cu o înăltime de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lungă tiroliană din țară (600 de metri). Lucrările au început la sfârşitul lunii iunie și se vor încheia în august, anul viitor. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea activității de turism în cadrul S.C. Timco S.A., firma care deține Arsenal Park, prin crearea unei infrastructuri de agrement în cadrul Arsenal Park Orăștie.

 Întreagă structură care se va crea prin intermediul proiectului va funcționa ca un tot unitar, fiind destinată atât turiștilor care vor utiliza și serviciile de cazare din cadrul Arsenal Park, cât și turiștilor interesați doar de componenta de agrement. Structura de agrement care face obiectul proiectului, va cuprinde următoarele obiective: centru spa, sală multifuncțională, loc de joacă pentru copii, traseu de cățărat în copaci, piste de biciclete și plimbare, amenajare turn pentru sporturi extreme, patinoar, skate parc, centru de agrement călăre.

”Proiectul a fost depus în 2010 și aprobat în 2013, iar acum suntem bucuroși să anunțăm demararea lucrărilor.  Noile dotări prevăd un centru spa, cu o capacitate de 600 de locuri, cu bazine cu tobogane pentru copii și adulți.


Vom face și un foraj pentru apă termală, care va asigura agent termic pentru buna funcționare a spa-ului și iarna. Lângă, e prevăzută o sală de sport cu dotări complete. Al treilea obiectiv e un loc de joacă pentru copii cu dotări incitante, cu tematică militară.  Un alt obiectiv care va atrage este un traseu de cățărare în copaci, un parc de aventură în care acțiunea se petrece la zeci de metri înălțime. Proiectul mai cuprinde extinderea cu nouă kilometri a pistelor de biciclete și acoperirea cu piste a întregului perimetru. Tot pentru clienții dornici de aventură avem în plan amenajarea unui turn de apă de 40 de metri înălțime. Acesta va fi dotat cu un lift care va duce la o terasă de belle-view. De acolo se  va putea coborî cu o tiroliană, lungă de 600 de metri, care va fi cea mai lungă din țară, sau cu bungee jumping, sistem dotat cu cu frână hidraulică, care va permite căderea 30 de metri, apoi frânează 10.  Va fi făcut un skate park și un patinoar artificial. Iar pentru amatorii de echitație, e prevăzut un centru hipic. Intenționăm să organizăm plimbări călare inclusie pe dealurile din jur, care sunt extrem, de frumoase și relaxante”, a declarant Emil Cristescu.

 Din septembrie vor fi puse în funcțiune primele amenajări, mai întâi parcul de joacă, apoi cel de aventură și centrul hipic, urmând ca restul să fie finalizate până anul viitor în luna august. Valoarea totală a proiectului este de 27.642.394,85 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 12.076.423,39 lei .

 Pe termen lung, Arsenal Park își consolidează poziția ca principal loc de desfășurare a activităților de team building, de divertisment și de petrecere a a timpului liber din România.

Marius Cristescu, cel care a realizat colecția  de echipamente militare de la Arsenal Park, spune că achiziția de armament va continua. În prezent 25 de utilaje militare au fost achizționate și sunt în plin process de recondiționare. ”Înainte de un business, Arsenal Park este o pasiune personală. Și un concept nou, cum nu mai există în lume, doarece noi integrăm aici toate aceste activități de petrecere a timpului liber și relaxare într-un singur loc. La finalul acestui program probabil va deveni cel mai interesant loc de petrecere a timpului liber în familie și  de team building pentru companii. Copilul se joacă, bărbatul trage cu AKM-ul și doamna merge la spa. E important că aici facem, o comuniune cu natura, că suntem aproape de toate cetățile dacice și de mănăstirea Prislop, adică suntem într-o zonă a strămoșilor noștri, plină de energii”, a arătat Marius Cristescu preşedintele Bega Grup.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.