Artiştii timişoreni sunt invitaţi la o nouă ediţie a evenimentului Made In...

Artiştii timişoreni sunt invitaţi la o nouă ediţie a evenimentului Made In TM, platforma dedicată mobilizării comunităţii locale VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

madeintm

Creatorii primei compilaţii sonore care cuprinde exclusiv muzicieni timişoreni, AnonimTM, vor organiza pentru al doilea an consecutiv un eveniment amplu dedicat muzicii realizate în oraşul de pe Bega.

„Made in TM a apărut ca idee de platformă dedicată mobilizării comunităţii timișorene în sprijinul inițiativelor, proiectelor și activităților locale valoroase anul trecut. Am avut un eveniment care a marcat cumva faptul că ceva trebuie să se întâmple în domeniul artelor creative din Timişoara. Există energie în oraş, dar nu e suficient de concentrată şi canalizată încât sa si ofere rezultate bune. De fapt, Made in TM a funcţionat tot anul constant, nu atât ca evenimente, pentru că noi nu suntem promoteri sau organizatori de evenimente, ci ca şi comunitate. Deja, pe întregul parcurs al ultimului an, am putut observa dezvoltarea comunităţii atunci când exista un ţel şi un scop comun, o comunitate. Pentru evenimentul pe care îl vom derula în luna septembrie, ne propunem să arătăm ce există în Timişoara în 2014. Dacă compilaţia MITM este o oglindă anuală a ceea ce se mişcă în producţii muzicale în oraş, evenimentul Made in TM prezintă partea concertistică a oraşului. Evident că vom încerca să ne concentrăm pe alte trupe decât cele de anul trecut, probabil 12 la număr“, ne-a declarat Dudu, din partea organizatorilor.

Conform planurilor, evenimentul din acest an va avea loc în perioada 5 – 7 septembrie la D’Arc pe Mal şi  va include, pe lângă concerte şi câteva acţiuni menite să popularizeze preocupările artistice ale muzicienilor locali din diverse stiluri, manifestarea dorind să fie mult mai mult decât un simplu concert cu trupele locale. Deşi acţiunea Made in TM de anul trecut – la care au susţinut concerte nu mai puţin de 18 trupe locale – a avut parte de un feedback cât se poate de pozitiv chiar şi din partea unor reprezentanţi ai autorităţilor locale, care au promis că vor sprijini această platformă, până la această oră implicarea edililor este nulă.

„Nu am avut niciun feedback concret din partea autorităţilor locale.


Dar, sincer, nici nu ne-am aşteptat. Noi credem foarte tare în initiaţive private, şi credem că mişcarea se dezvoltă singură atunci când are potenţial. Nu trebuie să vină nimeni să hotărească ce, cum şi cine să cânte. Lucrurile astea vin de la sine, sau nu vin de loc şi atunci oricum nu are rost. Chiar ne-am bucura să avem un program cât mai divers, şi anul trecut am avut, de la rock la punk, de la jazz la etno. Pentru că nu suntem promotori, le oferim trupelor material cu care să meargă mai departe la promotori în sezonul care vine, le oferim ocazia să arate ceea ce pot, şi cu rezultatul să îşi facă o carte de vizită , care în zilele noastre este de fapt unul dintre cele mai importante lucruri pentru orice formaţie“, a mai adăugat Dudu.

Cei interesaţi să participe la acest proiect – trupe sau muzicieni din toate genurile muzicale, din Timişoara – pot trimite un mail la dudu@anonimtm.ro. Ca şi anul trecut, fiecare artist va avea maximum 30 de minute să arate ce reprezintă. Alături de Made in TM-ul de anul trecut, care a inclus concerte cu 18 trupe, platforma a continuat iniţiativa de consolidare a comunităţii muzicale locale, printr-o serie de acţiuni adresate trupelor de elevi, evenimentul final al acestei iniţiative fiind un concert cu cinci trupe de liceeni din oraşul nostru, desfăşurat sub numele de Crud. Prima etapă a acestei iniţiative lăudabile a cuprins întâlniri cu membrii trupelor consacrate, la sălile de repetiţie sau la studio, printre gazde numărându-se Ora H,  Era Ticăloşilor, Burning Table,  Mere şi  Blazzaj.  Elevii au asistat la repetiţii, au cântat împreună şi au putut afla în direct de la membrii trupelor consacrate, amănunte legate de experienţa muzicală. „Am învăţat şi noi multe lucruri în ultimul an. Nu totul a decurs aşa cum credeam noi la început, dar din mers încercăm să îmbunătăţim un mod de lucru şi să construim încredere. Aşteptăm şi pentru acest an proiecte muzicale din genuri diverse“, a precizat Dudu.

1 COMENTARIU

  1. se face iar un disc, ceva concerte, darc incaseaza, anonimtm se simt iarasi ca la 20 de ani, bla bla. intrebati digeii din timi ce „comunitari” sunt anonim tm…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.