PRIMA grijă a liberalilor şi pedeliştilor timişeni la sfârșitul congresului de unificare...

PRIMA grijă a liberalilor şi pedeliştilor timişeni la sfârșitul congresului de unificare a dreptei. Cine au fost marii absenți GALERIE FOTO

11
DISTRIBUIȚI

 

klaus blaga

Pedeliştii şi liberalii timişeni au venit, astăzi, la congresul de unificare cu rândurile „găurite”, marele absent fiind Constantin Ostaficiuc. Rolul său a fost preluat de deputatul Alin Popoviciu, care s-a  întreţinut cordial cu Nicolae Robu, cel care-i transmitea, anul trecut, că „este un individ care face de râs Timişoara şi care creează Timişoarei o imagine de oraş al circarilor”. Colegul său din dosarul DNA, Cornel Sămărtinean, a fost prezent, dar a rămas în umbră până la finalul întâlnirii. Liberalii au venit cu Robu în frunte, dar fără niciun parlamentar, majoritatea delegaţilor fiind din eşalonul doi – trei.

Au aplaudat cu toţii când Ludovic Orban a anunţat că unificarea în marele partid al dreptei este „un cadou nu numai pentru Vasile Blaga de ziua lui, ci pentru România. La mulţi ani! Să avem victorie!”. Când a început să vorbească prezidenţiabilul Cătălin Predoiu, jumătatea de sală pedelistă s-a ridicat în picioare şi să-i scandeze numele. Liberalii doar au privit spre scenă.


După ce Predoiu a decretat că „dăm României a doua aripă a politică care să oprească mersul spre est”, la sfârşit a anunţat apoteotic că „astăzi, în 26 iulie, la ora două fără zece, a început să ticăie ceasul pentru Victor Ponta”. Pedeliştii, în picioare, au scandat minute-n şir „Predoiu, Predoiu”, în timp ce liberalii s-au limitat să râdă.

Pentru că noul partid al dreptei „nu e CDR doi, nu e nici măcar USL 2”, Vasile Blaga s-a războit cu cei care „nu sunt în această sală şi care ar fi putut să facă unificarea dreptei din 2005, 2006, dar nu s-a întâmplat”. Când a început discursul lui Klaus Iohannis, jumătatea portocalie s-a ridicat în picioare să-l aplaude, în timp ce „galbenii” i-au strigat numele. Cu un discurs de candidat pentru Cotroceni, Iohannis a anunţat că „vreau mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie şi cred că e nevoie de mai multă sobrietate în exercitarea funcţiei de preşedinte”.

La final, după ce congresul s-a încheiat cu mesajul anti-PSD şi cu angajamentul că „ne plasăm necondiţionat de partea statului de drept”, Alin Popoviciu şi Nicolae Robu au avut prima acţiune comună. În timp ce sala se golea, cele două delegaţii s-au urcat la prezidiu pentru a-şi face o fotografie de grup. Pedeliştii şi liberalii din Timiş au fost singurii care au avut această grijă. Primarul Timişoarei s-a plasat în centrul grupului, în timp ce Popoviciu şi Sămărtinean au ales să stea în margine, lângă pupitrul cu însemnele PDL şi PNL. După ce s-au felicitat încă o dată, au plecat grăbiţi, pentru că „de luni avem de lucru”.

11 COMENTARII

  1. Colegul său din dosarul DNA, Cornel Sămărtinean, a fost prezent, dar a rămas în umbră…din 30 mai 2014 Cornel Sămărtinean a ieşit din sediul DNA fără a mai avea zâmbetul afişat la intrarea la audieri. “O să dau o declaraţie în următoarele zile”, au fost singurele cuvinte spuse de fostul director al aeroportului.Potrivit DNA, în sarcina deputatului Cornel Sămărtinean, director al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara (A.I.T.) la data comiterii faptelor, este cercetat pentru infracțiunile concurente de abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale) şi conflict de interese.Prin activitățile infracționale derulate de către acești funcționari, cu concursul direct al persoanelor ce controlau în fapt societatea comercială ce a fost declarată abuziv ca și câștigătoare a licitației trucate, s-a produs Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara un prejudiciu în cuantum de 239.570,3 lei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, fost şef al CJ sunt urmăriţi penal de DNA într-un dosar privind închirierea unor spaţii la aeroport. Deputatul Alin Augustin Florin Popoviciu şi Constantin Ostaficiuc, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, administratori în fapt ai unor societăţi comerciale, pentru instigare la abuz în serviciu.

  3. Nicolae Robu, primarul din Timișoara, a fost amendat cu 2.500 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru postări rasiste pe pagina sa de Facebook. Edilul a spus că decizia este incorectă și o va ataca în instanță.

  4. Totodata, s-a extins urmarirea penala cu privire la cat şi la PENESCU TIBERIU GEORGE şi BLAGA LUCIAN, administratori ai unor societaţi comerciale, in sarcina carora s-a reţinut infracţiunea de marturie mincinoasa.

  5. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmaririi penale faţa de OSTAFICIUC CONSTANTIN, la data faptelor, preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, administratori in fapt ai unor societaţi comerciale, in sarcina carora s-a reţinut infracţiunea de instigare la abuz in serviciu.

  6. Decizia procurorilor DNA Timisoara de a incepe urmarirea penala impotriva lui Constantin Ostaficiuc, Alin Popoviciu si Cornel Samartinean, sub acuzatiile de abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu, a tulburat serios apele in cadrul PDL Timis, in conditiile in care cei trei reprezinta, de fapt, intreaga conducere a filialei democrat-liberale.

  7. „In cazul in care partidul nu-si va achita restantele banesti fata de firma de consultata care a lucrat pentru Alin Popoviciu, riscam sa ramanem fara sediu! Firma respectiva a apelat deja la instantele de judecata si, la finalul procesului, este posibil sa ne execute silit!”, a avertizat Ostaficiuc, precizand ca datoria lui Popoviciu este de fix 25.000 de euro.

  8. Somatia liderului democrat-liberal a ramas, insa, fara ecou, intrucat partidul nu-si poate permite sa plateasca o asemenea suma, iar deputatul Alin Popoviciu, absent de la respectiva sedinta de infierare fiscala, nu pare hotarat sa stinga acest litigiu financiar. Ceea ce a devenit cat se poate de clar, dupa aceasta acuzatie publica facuta in fata a peste 50 de membri de partid, este faptul ca „lantul de iubire” ideologica dintre Ostaficiuc si Popoviciu s-a rupt, iar PDL Timis se fragmenteaza, pe ce trece, in tot mai multe factiuni.

  9. In acest timp, primarii PDL mai slabi de inger cedeaza ispitei blonde si cocheteaza cu ideea inregimentarii in Partidul Miscarea Populara, asa cum este si cazul intaiului gospodar al comunei Sacosu Turcesc, Gabriel Koller, care a trecut cu arme si bagaje in tabara Elenei Udrea. Si pentru a contura luptele interne din PDL Timis, trebuie sa spunem ca firma de consultanta care a pus ochii pe sediul PDL, in contul datoriei de 25.000 de euro, se numeste SC Two Media SRL Timisoara si apartine fostului purtator de cuvant si sfatuitor de taina al presedintelui Constantin Ostaficiuc, Ovidiu Varadeanu.

  10. Revenind la sedinta in care, subliminal, aproape ca s-a facut „prohodul” sediului PDL aflat vis-a-vis de Parcul Botanic, estimat la peste 200.000 de euro, sa mai spunem ca, pentru a mai aduce bani in visteria partidului, Constantin Ostaficiuc a propus ca tot mobilierul vechi de prin sediu sa fie scos la vanzare pe site-ul de anunturi gratuite OLX…

  11. Costi, Costi lasama si pe mine pina mai pot sa conduc, nu fi rau ca tu ai luat destul. Ai Costi pleaca acasa la nevasta si nepoti ca eu te sun si iti spun totul(ha ha). Bravo costi , ,,,,,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.