Cel mai mic festival din Timişoara, Analog Mania, iese în lume, la...

Cel mai mic festival din Timişoara, Analog Mania, iese în lume, la Londra. Cum se pot înscrie artiștii

0
DISTRIBUIȚI

analog-45-1024x768

Prima ediţie a festivalului Analog Mania, ce s-a desfăşurat sub sloganul „cel mai mic festival din oraş”, a avut loc în decembrie 2013 la Timişoara. De curând festivalul timişorean a realizat un parteneriat cu London Analogue Festival, eveniment similar care  se desfăşoară tot pe trei secţiuni: film (moving image), muzică (sound art) şi foto (still image). „Suntem foarte încântaţi de colaborarea cu Analog Mania. London Analogue Festival (LAF) a atras atenţia internaţională deja de la prima ediţie ceea ce a făcut să ne propunem dezvoltarea chiar mai accesibilă a ediţiei 2014. Avem de gând să organizăm mai multe worshop-uri şi sperăm să aducem la Londra cât mai mulţi artişti internaţionali”, a declarat David Guerrini-Nazoa, Creative Director al London Analogue Festival. „O primă acţiune a noastră a fost să facilităm inscrierea de artişti români la festivalul de la Londra.


Nu toţi aplicanţii la festival vor fi selectaţi dar ne dorim să avem pe afiş cât mai mulţi artişti din România.”, spune Emil Kindlein iniţiator Analog Mania. Sesiunea de înscriere la ediţia 2014 a London Analogue Festival este încă deschisă până la data de 21 iulie şi se adresează tuturor artiştilor doritori să participe cu film, fotografie sau muzică. Toate operele trebuiesc să fie realizate şi prezentate pe suport analogic. „La ediţia 2014 a Analog Mania dorim să promovăm mai multi artişti şi artă analogică şi sperăm că prin parteneriatul cu London Analogue Festival vom putem prezenta publicului din Timişoara ce se întâmplă pe tărâmul analogic în Europa.”, a mai adăugat Emil Kindlein.

Analog Mania se inscrie intr-o serie de evenimente iniţiate şi implemetate de Ambulanța Culturală. „Cel mai mic festival din Timişoara“ a pornit la drum în mod oficial la Sala Vega Bastion, evenimentul adresându-se nu numai nostalgicilor, ci şi acelora care sunt sătui de „perfecţiunea“ digitală a vremurilor noastre. Printre exponatele care au putu fi vizitate în cadrul expoziţiei s-au numărat amplificatoare pe tuburi produse de Gabriel Sound Garage (S.U.A.), diverse magnetofoane, gramofoane, turntable-uri dar şi proiectoare de film, unul dintre acestea fiind din cel de-al doilea război mondial, perfect funcţional şi la această oră. Alte acţiuni incluse în cadrul Analog Mania au fost expoziţia foto Andrada Damianovskaia „Visul lui Iacob“,un experiment audio – vizual „Analogic Floyd geometry 84“ cu dr. în arte vizuale Gabriel Kelemen, un workshop despre suporturile analogice pentru audiofili cu Bogdan Puriş, o proiecţie de film prezentată de dr. Gheorghe Şvaiţer, un maraton al filmului mut şi un workshop dedicat fotografiei analogice cu prof. Eugen Bercei, poveşti la pick – up şi un concert de încheiere Kindlein, cântăreţul cu poeziile, microfoanele de argint şi amplificatoarele cu tuburi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.