Celebra formaţie Asian Dub Foundation vine în premieră la Timişoara, la festivalul...

Celebra formaţie Asian Dub Foundation vine în premieră la Timişoara, la festivalul Plai VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

plai-asiandubfoundation [1024x768]

Asian Dub Foundation, una dintre cele mai cunoscute trupe de pe scena dub, va concerta la a 9-a ediţie a Festivalului Plai, care va avea loc între 12-14 septembrie la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara.

Stilul electronic distinct al ADF este un amestec între rapcore, indo-dub, dancehall, ragga-jungle, sunete tradiţionale indiene şi influenţe punk. Asian Dub Foundation, cunoscuţi ca promotori ai drepturilor civile şi una dintre cele mai populare trupe de gen din Europa, a fost fondată în 1993, la Londra, de către Dr. Das, profesor în educaţie muzicală, DJ Pandit G şi Deeder Zaman.


Sanja Tailor (aka Sun-J) şi Steve Savale (aka Chandrasonic) se alătură trupei în 1995, când lansează EP-ul “Conscious” şi, ulterior, albumul “Facts and Fictions”, care se bucură de succes la scară internaţională. Trupa a colaborat şi a concertat de-a lungul timpului alături de Beastie Boys, Primal Scream, David Bowie, Radiohead sau Sinéad O’Connor. În 2005 câştigă premiul “Cel mai bun underground” la UK Music Awards.

În 2007, Asian Dub Foundation anunţă lansarea materialului Timefreeze 1995-2007, un material care includea un disc bonus cu rarităţi şi remixuri, realizat în colaborare cu Chuck D, liderul trupei de hip hop Public Enemy. De-a lungul timpului au electrizat festivaluri precum Glastonbury, Roskilde, Fuji Rock, Southside, Hurricane, Womad sau The Big Chill iar în această toamnă vor veni pentru prima oară la Timişoara. Recent, Asian Dub Foundation au susţinut un concert extraordinar şi în cadrul festivalului Exit, care s-a desfăşurat la Novi Sad.

Abonamentele pentru Plai costă 90 lei până pe data de 1 septembrie. După această dată, preţul abonamentului va costa 110 lei. Abonamentele sunt valabile pentru toate cele 3 zile de festival şi sunt disponibile în reţeaua Eventim (online sau la magazinele Orange, Vodafone, Germanos şi reteaua librariilor Cărtureşti). Abonamentele cu acces în camping au același preț dar sunt limitate la 100 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.