CFR a încheiat în primul semestru modernizarea a şase gări, proiecte de...

CFR a încheiat în primul semestru modernizarea a şase gări, proiecte de 120 mil. lei cu finanţare UE

0
DISTRIBUIȚI

un angajat al cfr in gara de nord din timisoara01

CFR SA a finalizat în primul semestru modernizarea a gărilor Slatina, Reşiţa Sud, Zalău, Bistriţa Nord, Giurgiu Oraş şi Botoşani, proiecte finanţate cu fonduri europene, a căror valoare contractuală totală se ridică la 119,3 lei milioane lei.

Proiectul de modernizare a staţiilor de cale ferată este derulat prin Programul Operaţional Sectorial Transport 2007-2013, cu finanţare asigurată în proporţie de 85% de la Comisia Europeană şi 15% de la bugetul de stat.

„Lucrările de modernizare a staţiilor de cale ferată pornesc de la schimbarea faţadei clădirilor, continuă cu modificarea circuitului în interiorul clădirilor şi se extind până la redimensionarea perimetrului exterior al gărilor pentru a asigura confortul, siguranţă şi fluiditatea mixului de călători.


Prin continuarea acestor proiecte, dorim să transformăm gările într-un spaţiu modern şi adaptat atât cerinţelor pieţei, cât şi nevoilor clienţilor noştri, călătorii”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al companiei, Macarie Moldovan.

CFR SA a finalizat şi recepţionat în perioada 2013 – 2014 lucrări de modernizare în 11 staţii de cale ferată, valoarea totală a contractelor fiind de 239,6 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.