Cum își pot găsi un loc de muncă tinerii din categorii defavorizate,...

Cum își pot găsi un loc de muncă tinerii din categorii defavorizate, cu sprijin european

0
DISTRIBUIȚI

FABRICA angajati muncitori

Un proiect în valoare de 2.240.344 lei, al cărui scop este acela de a facilita accesul pe piaţa  muncii  a  unor  grupuri  cu  vulnerabilităţi  din  judeţul  Timiş,  mai  ales  din localităţile rurale şi din cele izolate, şi care s-a desfăşurat de la începutul acestui an, a oferit  o  calificare  unui număr de  119 persoane cu dizabilităţi,  tineri  proveniţi  din sistemul de protecţie a copilului şi membri ai comunităţii ţigăneşti, permiţându-le să îşi  găsească  mai  uşor  un  loc  de  muncă  în  diverse  domenii  din  sfera  serviciilor.

Proiectul a cuprins un curs de formare a deprinderii de a învăţa, adaptat nivelului de înţelegere a participanţilor, cursuri de competenţe informatice, sociale sau civice şi un curs pentru lucrători în comerţ, iar un curs de calificare pentru lucrători în alimentaţie este încă în desfăşurare.


În urma promovării examenului de absolvire, participanţii au obţinut certificate de calificare eliberate de Ministerul Muncii. Din  valoarea  totală  a  proiectului,  contribuţia  Fondului  Social  European  este  de2.006.720 lei, cea de la bugetul naţional se ridică la 188.816 lei, Fundaţia ServiciilorSociale  Bethany  a  contribuit  cu  38.621  lei  iar  Institutul  de  Cercetare  pentruDezvoltare  Socială  şi  Inovare  cu  6.185  lei.  Aplicant  al  proiectului  este  DirecţiaGenerală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.