De ce TREBUIE sa doară prostia (1)

De ce TREBUIE sa doară prostia (1)

0
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Prostia omenească ar trebui să doară, chit că asta ar însemna să vedem trei sferturi din populație zvârcolindu-se în chinuri. Ar trebui să usture, să piște, măcar.

Luni. Beba Veche. Soare cu praf.


Coafura rezistă. O companie străină vine să dea oamenilor ”compensații” pentru că le va viola solul, le va distruge pânza de apă freatică și va bulversa toată armonia subsolului făcând prospecțiuni pentru gazele de șist. Ce fac oamenii? Aplauda! Se iau de mână și merg să își dea acceptul. Lipsește doar o fărâmă de gând ca să nu încingă în bătătură o horă a bucuriei, cu coronițe de flori pe cap.

La Beba Veche, ca și în alte localități de la noi, se fac prospecțiuni pentru identificarea gazelor de șist. E banal să cauți pe Google informații despre ravagiile făcute de unda de șoc a exploziei folosite în acest procedeu, și a gazului emanat. E banal să gândești.

Drogați de mirajul banilor – ”o să vă dăm despăgubiri” – asta li s-a spus, iar ei nu au mai gândit, țăranii s-au încolonat în fața exploatatorului și au semnat bucuroși.

La toamnă, când vor primi mai puțin de 25 de euro pentru ”deranjul” care va fi fatal solului, vor plânge, vor înjura de toți Dumnezeii.

E doar un motiv pentru care zic că prostia ar trebui să doară ca naiba de tare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.