De ce TREBUIE să doară prostia (II)

De ce TREBUIE să doară prostia (II)

5
DISTRIBUIȚI

georgeta petroviciNu pot înțelege de ce românii tac. Acceptă de toate. Să își dea aurul. Să li se taie salariile, să fie obligați să plătească mai mult pentru orice.


Să plătească un kilometru de autostradă dublu față de prețul cu care se realizează un astfel de drum afară. Un italian m-a întrebat odată dacă România chiar nu e condusă de nimeni și aproape că nu am știut ce să îi răspund. Nu înțeleg de ce oamenii nu fac nimic” – mi-a spus, de curând, cineva. Trăiește în altă țară, vine des acasă și nu înțelege.

Nici eu nu înțeleg de ce ne mulțumim cu ceea ce decid ”niște” unii că trebuie să ne dea.

Nu înțeleg cum poporul meu nu începe să clocotească de mânie când un dar de la Dumnezeu, cum sunt resursele naturale și pământul, e înstrăinat. Un popor normal ar fi numai un blestem la adresa celor vânzători de neam. Ar fi în stradă, cu tricolorul sus, și nu ar pleca de acolo până ce iudele nu ar pleca.

Ca și noul meu amic am căutat mereu explicații. Din păcate, singura explicație decentă ține de prostie. Suntem așa cum suntem, și după noi ”conducătorii” noștri profită. Prostia ar trebui să doară măcar o dată pe săptămână, dar tare, ca să ne aducem aminte de noi.

5 COMENTARII

 1. O vorba mare spune asa: ,,Un popor de oi,intotdeauna naste un guvern de lupi,,…
  Caci asta a devenit romanul..oaie netrebnica…Iar lupii..o transeaza.
  Ne meritam soarta!

 2. „Explicatia decenta” nu tine de prostie. Nu este un cuvant potrivit alaturat celor de-un sange cu mine. Se poate spune ca romanii sunt poate cel mult creduli uneori. Au incredere in unii neavizati care ajung cu tupeu in functii de conducere. Stim doar in teorie ce inseamna puterea poporului, nu si in practica. Democratia noastra e inca foarte tanara.

 3. ROMANIA A AJUNS TARA NIMANUI NE VIND ACUSI SI PE NOI,AU VINDUT PAMINTURILE-PENTRU CARE STRAMOSI NOSTRI AU MUNCIT DIN GREU UNI AU MURIT ,AURUL TARI INSULA SERPILOR VINDUTA DE TARICEANU ,PADURILE TAIATE SI DUS LEMNUL PESTE HOTARE SI AZI INUNDATI DIN CAUZA DEFRISARILOR,FIECARE FACE CE VREA ,TIGANI AU PUS STAPINIRE PE CASELE UNDE LOCUIAU OAMENI DE ZECI DE ANI ,SI ACUM I-SI BAT JOC DE CEI CE MUNCESC,CA EI CU SIGURANTA NU MUNCESC, TARA FARA STAPINI PLINA DE HOTI

 4. Draga Georgeta, poporul ESTE blestemul acestei tari. Pentru ca traim in tara in care „merge si asa” iar cand e nasol se zice „asta e” in loc sa-i sara tandara unui grup semnificativ de oameni.

 5. Gresit, romanii nu tac, romanii dau din gura, se pricep sa faca si sa desfaca din vorbe orice. Tocmai asta e problema. Suntem (si eu, si dumneavoastra stimata Georgeta Petrovic si toti care isi dau cu parerea) din pacate in aceeasi oala. Scriem, citim, ne dam cu parerea, si atat … asta este problema. Puterea exemplului este cea care mobilizeaza poporul. Noi ce exemplu dam/urmam? Vorbim, ne informam, suntem niste anonimi pe internet. Care sunt consecintele actiunilor noastre? Ca vor fi si mai multi citiori si oameni cu aceeasi opinie care intr-un final tot nu vor face altceva decat sa stea in spatele calculatorului?

  „Nu înțeleg cum poporul meu nu începe să clocotească de mânie…”, clocoteste, doar ca nu stie sa actioneze. Actioneaza prin vorbe, si nu prin „iesitul in strada”. Demonstrarea fortei a fosti si va ramane pentru totdeauna cea care se va impune, „puterea vorbelor” este o minciuna prin care democratia a neutralizat singurul mod in care se poate obtine puterea si se pot cere drepturi fara interpretari.

  Concluzia este gresita, prostia nu trebuie sa doara, cineva trebuie sa mobilizeze aceasta prostie cu un scop precis. Prostia/inteligenta trebuie sa se manfieste in forma lor cea mai pura, dar focalizate pe un scop precis. Ne consumam energia crezand ca vorbele au valoare. DEZBINAREA, asta e problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.