Demolarea garajelor de pe strada Orion, stopată de instanță. Ce spune primarul...

Demolarea garajelor de pe strada Orion, stopată de instanță. Ce spune primarul Robu

9
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 200

Ceea ce acum două săptămâni părea un succes, a devenit peste noapte un fiasco total. Bucuros, primarul Nicolae Robu anunţa că proprietarii de garaje de pe strada Orion au început demolarea construcţiilor aflate pe o zonă declarată, prin HCL, de interes public. Astăzi, Robu a oferit noi veşti despre stadiul proiectului de amenajare a străzii Orion. Acesta a spus că am primit o „hotărâre preşedinţială de stopare a demolării prin stabilirea sumei aferente unor despăgubiri. Noi nu avem ce despăgubiri să le dăm proprietarilor, pentru că există un contract care spune foarte clar că în momentul în care există interes public pentru acel teren, proprietarii au obligaţia să elibereze terenul fără nicio daună sau despăgubire, numai că unii cetăţeni nu vor să aibă un minim de spirit civic şi vor să obţină bani de la bugetul comun al tuturor”.

Întrebat dacă nu se teme că toţi proprietarii vor face la fel, Robu a spus că „într-o societate democratică există dreptul de a face asta pentru oricine.


Dar trebuie să vorbim şi de dreptul moral. Când au cerut teren în concesiune, nu au pus nicio condiţie prin care cereau să fie despăgubiţi. Mai mult, au semnat o clauză în care scrie foarte clar că, după o notificare de 30 de zile, vor elibera terenul, şi acum, când este interes public şi hotârâre de consiliu local, unii cetăţeni, nu toţi, unii doar, încearcă să mai scoată un ban”.

Pentru a nu avea probleme, primăria va stopa momentan procesul de demolare a garajelor, amenajând strada până la porţile costrucţiilor. Deşi nu se ştie câţi bani vor oamenii de pe strada Orion, proprietarii de garaje de pe strada Brătianu au cerut nu mai puţin de 5.500 de euro compensaţie pentru fiecare garaj.

9 COMENTARII

  1. Ramane asa cum am sustinut tot timpul:un rahat de HCL ,ramane exact ceea ce este …nu numai in cazul garajelor ci in toate cauzele.Cine e sanctionat in baza HCL-urilor sa conteste sanctiunile !nu au valoare !

  2. Cata nesimtzire la fatalaul asta de asazis primar ! El vorbeste de dreptul moral ? Adica cum ? Oamenii aceia care si-au construit garajele legal , care au platit toate taxele nesimtite de concesiune mai mari decat impozitul pe locuinta si masina impreuna , acum tre sa-si demoleze garajele care i-au costat destui bani si munca ? Despre clauzele abuzive din contractul de concesiune , care trebuiau musai acceptate , jegul de primar nu zice nimic ? Sper ca justitia sa faca dreptate si sa-i dea cu flit boului.

  3. idiotul asta de primar care se mai pretinde si mare liberal terfeleste notiunea de propriete. Nesimtitule sa-ti spun o noutate : Proprietatea este sacra!!!! Tu nu esti LIBERAL esti cat se poate de COMUNIST. In orice stat de drept in caz de utilitate publica se expropiaza in schimbul unor despagubiri reale.Si apropos, la randu-i utilitatea publica trebuie sa fie reala, obiectiva si necesara comunitatii.NU poti sa expropiezi pentru proiecte marunte, gandite pe WC sau in timpul sedintelor de consiliere acordate de madame Grebla ca si asa ai laudat-o ca fiind o mare specialista in drept si administratie publica. Ti se scoala tie sa plantezi trei palmieri ori sa pui o bordura in dungi si gata, crezi ca servesti comunitatii lucruri necesare si poti sa expropriezi cum vrei tu. Inca o data „sunteti praf”

  4. Mai taranilor garajele nu sunt proprietatea voastra….ca veniti din cine stie ce parte a tarii stati in chirie si aveti BMW cui ii pasa….ii pamantul primariri sa vi le ia si sa le darame cu tot cu masini inauntru.
    Cu tarani ca voi se duce dracu tara asta toti fac ce vor….

  5. Nesimtit ordinar si JEG de primar. Dupa ce a reparat in Piata 700 parcarea cu zeci de mii de euro si apoi a turnat betonpeste (ca sa dea terenu’ celor cu acvariu’ din Centru) si le-a dat si despagubiri de sute de mii de euro, acu’ ne vorbeste de spirit civic?! L-as scuipa-n fata, da’ mi-as murdari saliva.
    Robule, Ordinarule, du-te ba si lasa-ne!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.