Din vara lui 2015 ne vom plimba cu vaporetto pe Bega. Câte...

Din vara lui 2015 ne vom plimba cu vaporetto pe Bega. Câte vom avea şi cum s-a lămurit misterul pistei de biciclete de pe mal care se termină într-un zid

0
DISTRIBUIȚI

bega mal lucrari (68)

Primarul Nicolae Robu s-a mândrit din nou cu realizările sale pornite, ce-i drept, pe vremea administraţiei Ciuhandu.

Prezent pe teren alături de Sorin Maxim, şeful ADR Vest, edilul a spus despre proiectul de amenajare a malurilor Begăi că „este unul foarte complex şi extrem de benefic pentru oraşul nostru. După cum cunoaştem, Bega reprezintă una din marile valori ale oraşului nostru şi nu cred că cineva îşi poate închipui Timişoara fără Bega. Potenţialul canalului Bega este mult, mult mai mare decât a fost exploatat până acum. De la Podul Modoş şi până la Uzina de Apă se amenajează toate malurile. Sunt anumite porţiuni, doar unele, care nu se vor amenaja pentru că este parc sau pentru că este proprietate privată, dar pe cea mai mare porţiune pe ambele maluri se fac amenajări.

Robu a adăugat că „pregătim şi transportul în comun pe canalul Bega, transport regulat să vedem dacă va fi viabil, dar va fi cel puţin transport de agrement.


Vom avea nouă staţii de vaporetto. Vom achiziţiona curând şi aceste mijloace de transport în comun. Dăm drumul anul acesta la licitaţie pentru aceste mijloace de transport în comun”. Primarul a spus că vor fi şi locuri în care se vor organiza activităţi de agrement, spaţii cu bănci, arbori şi a promis că locul va fi cu totul şi cu totul altfel decât a fost până acum, după care a conchis că „în iulie 2015. vom avea vaporetto garantat”.

Proiectul de reabilitare a infrastructurii publice urbane a malurilor canalului Bega are o valoare de 49 de milioane lei şi este finanţat din fonduri europene. În cadrul proiectului se prevede amenajarea de 18.390 mp de piste pentru biciclete, 77.518,30 mp de spaţiu verde, sistem de iluminat public aferent aleilor şi pistelor pentru biciclete reabilitat şi modernizat, infrastructura tehnico-edilitară reabilitată, nouă staţii de vaporetto şi închirieri biciclete.

Prezent la faţa locul edilul a lămurit şi misterul pistei de biciclete care se termină într-un zid. „Se va face o străpungere a podului încât pista va avea continuitate pe mal”, a explicat Robu, după ce a fost lămurit de cei de la ADR Vest. Şi pentru ca Bega să arate cât mai bine, primarul a promis că va discuta cu cei de la Administraţia Apelor pentru ca apa să fie curăţată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.