Doi angajaţi ai Primăriei Timişoara, condamnaţi la închisoare cu suspendare și muncă...

Doi angajaţi ai Primăriei Timişoara, condamnaţi la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Cum au băgat bani publici într-un lift invizibil

3
DISTRIBUIȚI

Directia-Fiscala-a-Municipiului-Timisoara-7

În luna februarie a anului 2013, primarul Nicolae Robu anunţa că trei persoane din Primăria Timișoara, responsabile de supervizarea lucrărilor de renovare a clădirii Direcției Fiscale sunt cercetate de Poliția Economică.


Motivul îl reprezenta un lift care… nu exista, deși, în acte, se plătiseră bani pentru el. Edilul șef Nicolae Robu a comentat la acea dată că „este inadmisibil să se plătească din bani publici ceva, un obiect în speță, care nu este intrat în patrimoniul public. Se face ancheta și probabil vor fi identificați vinovații și vor plăti. Nu știu suma, este destul de scump liftul, nu este o sumă mică, nu poate fi mică, e de miliarde de lei”.
Lucrările de renovare a Direcției Fiscale au costat 3 milioane de lei, bani din bugetul local, și au fost coordonate de Direcția de Patrimoniu, condusă, în 2010, de Constantin Miuț. Astăzi, viceprimarul Traian Stoia a spus că „au fost date primele două sentinţe în cazul liftului de la Direcţia Fiscală. Doi angajaţi de la Biroul Tehnic al primăriei şi un patron al firmei care a lucrat la celebrul lift (SC. Bijou SRL) au primit opt luni de închisoare cu suspendare, din care o lună muncă în folosul comunătăţii fie la ISJ sau Horticultura”. Stoia a menţionat şi că, prin sentinţa cu pricina, oamenii şi-au pierdut calitatea de funcţionari publici.

3 COMENTARII

  1. a-ti gasit acarul Paun d-le primar…cu BODO cum ramane? el nu are nici o vina ca a acceptat preluarea cladirii cu buna stiinta ca lipseste liftul…cand a fost intrebat de ce nu au pus si lift,la finalizarea cladirii desi era prevazuta „gaura ” (pana la urma neagra in buget ) 🙂 a zis ca nu sant bani si de lift…desi acesta era deja platit…pe acest BODO nu-l intreaba nimeni de sanatate ? pt ca el care conduce DFMT trebuia sa sesizeze primul acest lucru…insa a tacut cu buna stiinta, stiind toate dedesubturile afacerii…si intrebati-l si de mobilier de ce a costat atat de scump…stiti care a fost raspunsul lui BODO ? ca a fost facut de designeri…desi sant niste scanduri prinse de pereti in loc de mese…si niste scaune de pe care pici…dar au costat o avere !!!! asa ca mai cautati vinovatii…dar cum functioneaza minunata justitie la Timisoara…nu ma mai mir!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.