După mai bine de două decenii de pauză, legendara formaţie Abra a...

După mai bine de două decenii de pauză, legendara formaţie Abra a anunțat un nou concert la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

abra

Legendara formaţie timişoreană Abra revine în faţa melomanilor cu un concert special, evenimentul fiind unul care a creat deja vâlvă în rândul acelora care sunt familiarizaţi cu muzica formaţiei. Spectacolul va avea loc în data de 5 septembrie, La Căpiţe.

ABRA a luat naştere în Timișoara în 1984 şi este compusă din Adrian Schwartz-Dinu (chitară, voce), Christian Podratzky (bass) şi Vali Potra (tobe, clape). Primii doi muzicieni trăiesc de ceva vreme în Germania, iar în ultimii ani, muzicienii au înregistrat albumele „Şapte“ şi „Data când totul e gata“.

„După mai bine de două decenii cântăm din nou live.


Vom avea un concert de comeback pe data de 5 septembrie la Timişoara. Pregătim câteva surprize şi vom avea şi câţiva invitaţi speciali“, ne-a declarat Christian Podratzky. Una din piesele trupei a fost inclusă în cadrul albumului “Muzici din diaspora – discul emigranţilor“, produs de Soft Records, un material discografic realizat de Doru Ionescu, care a apărut alături de cartea intitulată “Poveşti cu cântec din diaspora – 100 de români şi aventurile lor muzicale”.

În ceea ce priveşte scena muzicală românească actuală, Christian Podratzky crede că autorităţile locale ar trebui să sprijine această mişcare, având în vedere faptul că la Timişoara există multe talente. „Foarte multă vreme habar n-aveam de scena românească de muzică. Anii 90 au început bine, am avut multe trupe faine aici, de exemplu Neurotica. Am observat că în ultimii doi – trei ani au apărut enorm de multe trupe tinere cu talent. Păcat că autorităţile locale nu sprijină defel mişcarea asta. Drept urmare, trupele nu reuşesc să îşi acopere costurile. Pe banii câştigaţi la un concert nu reuşesc decât să îşi ducă sculele înapoi la sala de repetiţii. Cred că autorităţile ar trebui să sprijine mai mult scena rock din Timişoara“, a mai adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.