Elevii de nota 10 din județul Timiș, premiați de ministrul Educației. Printre...

Elevii de nota 10 din județul Timiș, premiați de ministrul Educației. Printre ei, și o absolventă de liceu care vorbește cinci limbi străine

1
DISTRIBUIȚI

securedownload (1)

Cei mai buni elevi din județul Timiș, care au reușit performanța de a obține nota maximă la Evaluarea Națională sau la examenul de Bacalaureat din acest an, au fost premiați, astăzi, de Ministerul Educației Naționale. Pe lângă diplomă și un buchet de flori, elevii din județul nostru au primit și o sumă consistentă de bani. Este vorba despre un premiu în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare dintre cele patru fete care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională, și anume: Ioana Cosmina Nuța și Ana Maria Oravițan, de la Școala Generală Nr. 16, Ștefania Sturza de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” ȘI Tania Maria Topcioc, de la Școala Generală Nr. 24.

Alte două absolvente de liceu, de la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara, Karina-Bettina Korosi și Patricia-Cristiana Guragata-Bălașa, au fost premiate cu 3.000 de lei, pentru că au promovat examenul de Bacalaureat German-Român cu nota 10.

Ana Maria Oravițan, recunoaște că pentru a obține această performanță a început să se pregătească încă de acum patru ani, atât la Limba Română, cât și la Matematică.


“Nu pot să spun că a fost ușor, mă bucur că am încununat acești opt ani de școală cu acest rezultat deosebit. Pe ultima sută de metri am muncit cel mai mult, am făcut exerciții din culegeri și variante de subiecte de pe mii și mii de site-uri”, a povestit, astăzi, Ana Maria, care a ales să se înscrie la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara, la specializarea Matematică-Informatică. Fata spune că, deși s-a pregătit pentru acest examen aproape în fiecare zi, totuși  a avut timp și să se distreze sau să iasă cu prietenii.  După ce va termina liceul, Ana Maria speră să intre la o universitate de prestigiu din afara țării.

O altă elevă de nota 10, Karina-Bettina Korosi, a fost felicitată și de ministrul Educației, Remus Pricopie, în cadrul videoconferinței de astăzi. Karina a fost înscrisă la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, la o specializare mai specială, care i-a permis să dea “examenul maturității” în două limbi, Română și Germană. “Am muncit un pic mai mult, nu pot să spun că a fost foarte greu, pur și simplu m-am pregătit constant în toți cei patru ani de liceu. În continuare, mă voi duce în Berlin la facultate, la Economie, am obținut și o bursă”, a povestit Karina, astăzi.

Timișoreanca este de etnie germană și se laudă că, pe lângă limba română și limba germană, știe să vorbească și alte patru limbi: maghiară, franceză, spaniolă și engleză.

1 COMENTARIU

  1. La Scoala generala Nr 16 din Timisoara au fost si sunt profesori de exceptie . Asa era si pe vremea cand au invatat si copii mei . Se invata carte , era ordine si disciplina scolara . Cu acest prilej doresc sa multumesc Grupului profesoral pentru educatia scolara data copiilor mei si nu numai .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.