Folk rock alternativ made in Timişoara. După şapte ani de activitate, Sonatic...

Folk rock alternativ made in Timişoara. După şapte ani de activitate, Sonatic pregăteşte albumul de debut VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

sonatic

După şapte ani de activitate pe scena locală, timişorenii de la Sonatic lucrează din greu la albumul de debut, care va ajunge în mâinile melomanilor în cursul acestei toamne.

„Lucrăm de zor la disc, iar momentan suntem în faza de înregistrări. Suntem foarte bucuroşi că, după mult timp, ne-am regăsit într-o formulă stabila şi că există o chimie fantastică între noi. Avem noroc cu experienţa lui Sorin Ghinita şi a lui Mihai Berdeiu şi faptul că dispunem de toate echipamentele necesare să realizăm în regim propriu partea de înregistrare/editare/mixaj. Ne dorim foarte mult acest album, şi suntem siguri că fi o surpriză foarte plăcută pentru toată lumea“, ne-a declarat Bogdan Racz, din partea formaţiei.

Trupa timişoreană a cântat pe parcursul anului trecut la un inedit eveniment desfăşurat în inima capitalei Austriei, numit „Pită cu untură şi cu… folk“, la clubul Replugged din Viena, pus la cale de Asociaţia Culturală Kabaitan.


Printre concertele lor de anul trecut s-a numărat şi cel susţinut în cadrul primului eveniment consacrat exclusiv scenei muzicale timişorene, Made in TM, festival ce a inclus recitaluri cu 18 trupe locale. „Albumul va conţine nouă piese şi va fi un material de aproximativ 50 de minute. Sunt şanse mari să se numeasca «Sunt», dar încă nu am luat o decizie finală. Am început înregistrările în luna mai. Dorinţa de a scoate un album este mai veche şi, după aproape şapte ani, cred că suntem la maturitatea la care putem să oferim un material solid. Piese sunt cât pentru două albume. Genul nostru este Folk-Rock Alternativ. Piesele există de mulţi ani, problema a fost stabilitatea în trupă, iar acum avem dorinţa şi puterea să le punem în valoare. Ca şi influenţe din România aş spune că ar fi Urma, Byron sau Travka, iar din afară… Dave Matthews Band. Pregătim să lansăm acest album de debut în luna octombrie sau noiembrie“, a mai adăugat Bogdan Racz.

În weekend-ul trecut, Sonatic a susţinut un concert în cadrul festivalului Route 68 Summerfest de la Gurasada Park, iar următorul concert al trupei alcătuite din Bogdan Racz – voce, Mihai Berdeiu – chitară electrică, Radu Racz – chitară bass şi Sorin Ghinita – tobe  este programat în cadrul festivalului Rock pe 2roţi, care va avea loc în perioada 1- 3 august, la Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.