Bombă politică: Președintele PMP Timiș, Radu Lambrino, a trecut împreună cu mai...

Bombă politică: Președintele PMP Timiș, Radu Lambrino, a trecut împreună cu mai mulți lideri ai organizației la PNL. Cum explică Robu transferul oamenilor lui Băsescu

1
DISTRIBUIȚI

robu pmp 1Mişcare bombă pe scena politică timişoreană. PMP Timiş a trecut la PNL. Mai exact, preşedintele Radu Lambrino, care este finul lui Dorel Borza, consilierul primarului Nicolae Robu, şi şeful PMP Timişoara, Sorin Munteanu au părăsit barca Elenei Udrea pentru a trece în cea a PNL.

Şeful PNL Timiş a spus că „avem ca invitaţi marii lideri de până acum ai partidului Mişcarea Populară Timiş. Îi avem alături de noi pentru că, în cadrul demersurilor de coagulare a dreptei, în urma contactelor pe care noi le-am avut de mai multă vreme la nivel interuman şi la nivel de organizaţii, am decis împreună ca începând de astăzi în cooptarea în organizaţia Timişoara a principalilor lideri ai partidului Mişcarea Populară din judeţul Timiş. Acest demers precede pasul mai mare de coagulare a dreptei pe care îl vom face atunci când PNL va fuziona cu PDL, iar momentul fuziunii e tot mai aproape. Ştiţi bine că în pofida scepticismului unora, care era mai degrabă expresia unor dorinţe ale respectivilor, are loc. Noi am avut deja multiple contacte cu colegii de la PMP am pregătit fuziunea la nivelul organizaţiilor din judeţ şi, pe cale de consecinţă, la nivelul filialelor Timiş PNL-PDL, dar asta nu înseamnă că în paralel nu am întreprins şi alte demersuri pentru ca forţa noastră să fie cât mai mare”.


Robu a comentat şi că scopul noii alianţe este stoparea acaparării unei mai mari puteri de către PSD, atenţionând că „România ar avea mult de suferit, dacă PSD ar câştiga preşedinţia”. Şeful PNL Timiş a promis că noii colegi vor fi foarte bine integraţi în filiala liberală. Munteanu şi Lambrino vor fi membri în biroul politic teritorial al filialei Timiş a PNL. Ceilalţi patru transferaţi vor fi integraţi în biroul municipal.

Fostul şef al PMP Timiş, Radu Lambrino, a spus că „singurul demers normal este cel de unificare a dreptei. Orice alt efort este de scurtă durată. Dorinţa noastră este să câştigăm Palatul Cotroceni. Eu am fost un constant susţinător al acesti idei de coagulare a dreptei”. Lambrino susţine că de mult timp a anunţat că nu va mai candida la o nouă funcţie de preşedinte. Deşi la ultima vizită a sa în Timişoara preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a comentat că PNL nu va face nicio alianță cu PMP şi că unificarea dreptei se va face fără Traian Băsescu, Robu nu are nicio problemă cu sorgintea noilor achiziţii. „PNL este un partid deschis care conform statului său poate primi ca membri orice cetăţeni ai ţării care îndeplinesc toate cerinţele statutare şi care nu au avut manifestări ostile la adresa PNL”, a spus Robu. Mai mult, acesta a amintit că Sorin Munteanu va candida la funcţia de primar al oraşului Buziaş în 2016. Lambrino a dezvăluit că negocierile dintre PMP şi PNL au început dinaintea alegerilor.

1 COMENTARIU

  1. Se vede pe figura domnului Lambrino, cat efort a depus, cat a „gandit”, a slabit mult, e tras la fata, dar a unificat dreapta in Timis, acum sunt ” curat liberali” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.