Lucrările de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” merg strună, asigură primăria....

Lucrările de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” merg strună, asigură primăria. Ce s-a făcut până acum în cadrul proiectului de ridicare a unui nou corp de clădire

1
DISTRIBUIȚI

spitalul_de_copii_louis_turcanu03_c4a1626df9

După un an de discuţii şi tumult, la jumătatea lunii mai municipalitatea timişoreană a reuşit să predea amplasamentul pentru ridicarea noii aripi a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”.

Proiect de campanie electorală al deputatului PSD Sorin Grindeanu, construcţia noului corp de clădire a stârnit multe discuţii aprinse între acesta şi primarul Nicolae Robu, din cauza întârzierilor legate de organizarea licitaţiei pentru contractarea unei firme care să execute lucrarea. Un alt război a fost purtat pe tema finanţării de la guvern. În vreme ce tabăra PSD a spus că finanţarea s-a pierdut din cauza întârzierilor, după ruperea USL Robu a acuzat că cei cinci miloane de lei au fost doar o promisiune politicianistă. Recent, șeful PSD Timiș, Titu Bojin, a promis că va aduce bani de la București pentru spital.

La predarea amplasamentului, primarul Nicolae Robu declara că „aici se va ridica un corp ultramodern cu demisol, parter şi şase etaje.


A durat foarte mult până când am parcurs toate etapele unei noi investiţii, pentru că noi am plecat de la zero acum un an şi jumătate, nu exista decât voinţa de a face un astfel de corp, nu aveam nici studiu de fezabilitate, nimic. Ei bine, noi am organizat o procedură de achiziţie publică pentru a găsi proiectantul care să organizeze studiul de fezabilitate. S-a elaborat proiectul şi apoi caietul de sarcini pentru găsirea executantului”.

Legat de stadiul lucrărilor, municipalitatea a oferit detalii pentru PRESSALERT.ro. „Construirea Corpului „B” la Spitalul de copii Louis Turcanu este în graficul preconizat pentru executarea lucrărilor. În fază actuală și preconizată avem realizate devierile de rețele care erau amplasate sau treceau prin partea de clădire în aliniamentul străzii Panait Istrati, urmând că până la finele săptămânii să fie realizate devierile de alimentare cu energie termică, apa caldă și canalizare care deservesc clădirea existența a spitalului. S-au dezafectat instalațiile și echipamentele din corpul de clădire care urmează a fi demolat, urmând că până la finele lunii să fie realizată și demolarea efectivă a construcției aflată în locația ridicării corpului de clădire proiectat. Este în curs de finalizare a procedurilor etapa de realizare a lucrărilor de alimentare cu energie electrică, respectiv repoziționarea postului de transformator care este situat în perimetrul săpăturilor pentru realizarea noii clădiri, cu poziționarea intermediară față de locația finală, în exteriorul perimetrului de lucru. Până la finele săptămânii se realizează rampele de acces a utilajelor care se vor folosi pentru demolarea mecanizată a clădirii existente”, a spus Alina Pintilie, purtător de cuvânt al Primăriei Timişoara.

1 COMENTARIU

  1. BRABO pentru Domnul Dr. OVIDIU Adam, managerul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, cel mai mare spital de copii din vestul tarii si al doilea din tara la evaluarea Ministerului Sanatatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.