Medicii au descoperit ce i-a îmbolnăvit pe lugojenii care au mâncat la...

Medicii au descoperit ce i-a îmbolnăvit pe lugojenii care au mâncat la restaurantul socrului vicepreședintelui CJ Timiș

1
DISTRIBUIȚI

spital victor babaes

Medicii au dat verdictul: lugojenii care au ajuns la spital după ce au mâncat pizza la localul socrului vicepreședintelui Consilșiului județean Timiș Călin Dobra au fost infectați cu Salmonella.

Cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau de apă infectată, Salmonella este un gen de bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase severe: de la febră tifoidă, paratifos, la intoxicații alimentare.

Sâmbătă au ajuns la spital 23 de persoane din Lugoj, iar 11 au rămas internate, opt la Timișoara, respectiv trei la Lugoj.


Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara au început imediat tratamentul cu antibiotice în cazul pacienților, însă abia azi au putut declara cu certitudine cauza bolii, după ce au ieșit rezultatele de laborator. „Pacienții s-a dovedit că erau infectați cu Salmonella. Ei au rămas în continuare internați, starea lor având o evoluție bună. În cazul acesta, tratamentul durează cinci zile”, a declarant dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Sursa bacteriei rămâne, prin eliminare, sosul de usturoi cu maioneză pe care l-au consumat lugojenii. Ancheta DSP a stabilit că niciun alt ingredient care intra în compoziția pizzei nu era alterat, a mai arătat Dana Șpac, purtătoarea de cuvânt a instituției.

 

1 COMENTARIU

  1. Eu zic sa-l premiati pe soblanul asta de DOBRA, cu cat tupeu poate sa spuna ca e afacerea socrului. Sosul de usturoi cu maioneza provine de undeva, preparat sau achizitionat. Bacteria poate exista in tot lotul sau daca a fost preparat si pastrat in conditii improprii sa ne informatii D-lor de la DSP, masurile de sanctionare a celor vinovati. D-na DANA SPAC, nu aveti voie sa sanctionati un superior din partid, de teama sa nu va schimbe din functie. Va sfatuiesc sa dati dovada de transparenta, impartialitate, responsabilitate si stabilitate in gestionarea unor situatii grave cum este cea de la LUGOj. Aveti obligatia sa contribuiti la prevenirea altor situatii, sa informati exact de unde provenea sosul de usturoi cu maioneza. Cine si in ce conditii la introdus in circuitul comercial? D-na GEORGETA STANICI, intrebati D-voastra, sunt detalii foarte importante de clarificat, nu va limitati doar la niste date cu caracter general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.