Mitropolitul Banatului, internat de urgență la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara....

Mitropolitul Banatului, internat de urgență la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Ce spun medicii despre starea sa

0
DISTRIBUIȚI

M_S_ Regele Mihai, IPS Nicolae Corneanu decembrie 2008 catedrala mitropolitana

Cel mai longeviv ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfințitul Nicolae, în vârstă de 90 de ani,  a fost internat, astăzi, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Surse din cadrul unității sanitare susțin că ÎPS Nicolae a ajuns la spital  în urma unei crize de hipoglicemie făcute pe fondul unei răceli acute, el având și probleme cu inima. Medicii susțin că viața înaltului ierarh nu este în pericol.

Totuși, mitropolitul Banatului a fost internat la Secția ATI a Institutului de Boli Cardiovasculare, unde va rămâne sub supraveghere medicală câteva zile.


”Azi dimineață, pe fondul aceste răceli și a diabetului, mitropolitul nostru a făcut această criză de hipoglicemie și a fost internat imediat. Mulțumim și pe această cale echipajului SMURD, care foarte prompt, a venit și l-a preluat, și doctorului Constantin Luca, specialistul care se ocupă de ÎPS Nicolae. De la acesta am aflat că mitropolitul nostru este în parametri fizici normali, a luat și prânzul, în jurul orei 13.00, e conștient și comunică. Preafericitul Daniel a fost informat de starea sa și l-a sunat pe ÎPS. PS Paisie este alături de dânsul, maica Mihaela e în permanență lângă el, iar noi, ceilalți, preoți și credincioși, ne rugăm bunului Dumnezeu să îl însănătoșească și să îl întoarcă grabnic alături de noi”, ne-a spus părintele vicar Ionel Popescu.

ÎPS Nicolae Corneanu s-a născut in data de 21 noiembrie 1923, la Caransebeș, județul Caraș-Severin, într-o familie de preoți. S-a călugărit la Mănăstirea Cernica de lângă București în anul 1961 și și-a păstrat numele de Nicolae. În data de 17 februarie 1962 a fost ales de către Colegiul Electoral al Patriarhiei Române ca Mitropolit al Banatului, fiind cel mai longeviv ierarh al Bisericii Ortodoxe Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.