Negustori de sclavi în zilele noastre. Cum și-a făcut un cuplu de...

Negustori de sclavi în zilele noastre. Cum și-a făcut un cuplu de arădeni vilă pe spatele altora

0
DISTRIBUIȚI

mascati spate

Racolau români sub pretextul că le facilitează locuri de muncă în străinătate, dar odată ajunși acolo, oamenii se trezeau transformați în sclavi. Un bărbat și o femeie din Arad s-a folosit de oamenii pe care îi duceau la muncă în Franța ca să își facă vilă și să și-o doteze cu toate facilitățile.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au depistat două persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi spălare de bani.

”Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada martie 2013 – martie 2014, un bărbat ar fi recrutat, transportat şi adăpostit, din România în Franţa, patru persoane, din judeţul Arad.


Prin inducere în eroare, bărbatul ar fi exploatat victimele, prin obligarea la munci sau îndeplinirea unor servicii (săpături în pământ pentru identificare şi extragerea de materiale feroase) ori cu încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă, sănătate, salarizare şi securitate. Aceste activităţi au avut drept scop obţinerea de bani de către victime. Sumele erau transferate de către bănuit, din Franţa în România. Cu aceşti bani, cel în cauză ar fi achiziţionat un imobil pe numele concubinei sale”, informeaxă Camelia Tuduce, ofițerul de presă al Poliției Arad.

Ieri a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului şi au fost puse în executare două mandate de aducere. În urma percheziţiei au fost ridicate bunuri şi înscrisuri şi a fost indisponibilizat un autoturism.

Bărbatul fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. El este acuzat de săvârșirea infracţiunilor de trafic de persoane şi spălare de bani.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.