Noi locuri de muncă în domeniul IT, la Timișoara. Vezi firmele care...

Noi locuri de muncă în domeniul IT, la Timișoara. Vezi firmele care primesc ajutor de la guvern pentru dezvoltare

2
DISTRIBUIȚI

 

calculator

Guvernul a aprobat în 2014 ajutoare de stat în valoare de 67,27 milioane euro pentru 11 firme IT care au promis ca vor crea aproape 3.000 de locuri de munca. Două dintre proiectele câștigătoare vizează și Timișoara.

Conform hotnews.ro, 11 companii din IT, printre care Vodafone, eMag sau Siemens, vor primi ajutoare de stat în valoare de 67,27 milioane de euro pentru proiecte în care au promis că vor crea aproape 3.000 de locuri de munca în următorii 3 ani, potrivit acordurilor de finanțare acordate în acest an de Ministerul de Finanțe. Toate aceste companii estimeaza că vor avea costuri salariale de 149,56 milioane de euro în implementarea acestor proiecte IT. Ajutoarele de stat se vor acorda în baza schemei de ajutor de stat emise în baza Hotărârii de Guvern 797/2012, care vizează investiții ce promovează utilizarea tehnologiilor noi (ITC) și crearea a cel puțin 200 de locuri de muncă.

SC Atos IT Solutions and Services SRL este parte a grupului Atos SE, care inițial s-a format din fuziunea a două companii franceze.


În 2010 a achiziționat și Siemens IT Solutions and Services. Compania va crea 350 de noi locuri de muncă la Timișoara și Brașov, ajutorul primit de la stat fiind de 6,03 milioane de euro, în timp ce valoarea costurilor salariale se ridică la 12,07 milioane de euro. Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, în 2013 SC Atos IT Solutions and Services SRL a avut o cifră de afaceri de 111,2 milioane lei și un profit net de 20,9 milioane lei. Compania avea un număr mediu de 555 salariați și furniza servicii de consultanță în tehnologia informației.

SAP România, subsidiara locală a SAP AG, liderul mondial pe piața de soluții software de business și tehnologie, își extinde centrele din țara noastră, unde are 380 de angajați în centrele de la București, Cluj-Napoca și Timișoara. Ajutorul aprobat de stat este de 8,7 milioane de euro, cu ajutorul cărora se vor crea 255 noi locuri de muncă. Principala investiție va fi direcționată către Cluj, cel mai nou centru românesc al companiei. Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, în 2013, SAP România SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 120,2 milioane lei și un profit net de 11,1 milioane lei. Compania avea un număr mediu de 209 angajați în 2013.

2 COMENTARII

  1. Ajutor de stat pt crearea de locuri de muna? Pt o firma privata….wow, ce bine le merge maultinationalelor in comunism. In occident esti fericit daca poti sa itit menti slujba care se mentine doar raportata la profitul firmei. Ajutor de stat? Ce gluma buna……si eu vreau ajutor si imi deschid si eu firma…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.