Notă internă postată pe Facebook: primarul Nicolae Robu anunţă că nu îşi...

Notă internă postată pe Facebook: primarul Nicolae Robu anunţă că nu îşi asumă răspunderea pentru ce semnează, deşi legea spune altceva. Cum explică municipalitatea

1
DISTRIBUIȚI

robu pressalert 119

O notă internă trimisă de edilul șef Nicolae Robu șef a ajuns pe pagina de Facebook Radio Erevan TM.

Hârtia semnată de primarul Robu spune: „precizez că semnătura subsemnatului pe diverse documente are doar menirea de a le oficializa, nu și pe aceea de a substitui răspunderea persoanelor din aparatul de specialitate implicate cu răspunderea Primarului, și nici măcar pe aceea de a împărți respectiva răspundere între persoanele din aparatul de specialitate implicate și Primar”. Concret, edilul le transmite angajaților că dacă vor apărea probleme ulterioare cu privire la documentele semnate, răspunderea le aparține în totalitate! Cei de la Radio Erevan a pus nota pe seama controalelor efectuate de Curtea de Conturi. Până la ora redactării acestui material, primarul Nicolae Robu nu a putut fi contactat pentru a oferi o explicație.

Ioan Cojocari, secretarul primăriei, a ascultat jumătate din nota emisă de primar, după care s-a scuzat că „nu pot da declarații pe acest temă, eu sunt o lună de zile în concediu”. Purtătorul de cuvânt al primăriei, Alina Pintilie, ne-a explicat că „e o notă internă obişnuită care reiterează lucruri spuse de-a lungul timpului la şedinţe şi care are menirea să crescă simţul răspunderii angajaţilor din instituţie”.

nota interna robu

Nu este prima oară când primarul „aruncă pisica” în ograda subalternilor.


În timpul celei mai recente prezențe în studioul HDV, la emisiunea PRESALERT LIVE, Nicolae Robu a fost pus în dificultate de o întrebare despre modul în care a fost desemnată firma care s-a ocupat de realizarea documentaţiei necesare elaborării proiectelor de anvelopare a blocurilor.

Edilul i-a luat apărarea viceprimarului Dan Diaconu, responsabil cu acel proiect. Primarul spune că firma a lucrat pro-bono, scuzând astfel faptul că a primit contractul la două luni după ce începuse munca, și susţine că la mijloc nu ar fi vorba de „un act de corupţie pentru că aici nu s-a mişcat niciun leu, ba chiar acea firmă care a fost favorizată nu a vrut să mai dea documentaţia pentru că a zis că e bătaie de joc în comparaţie cu preţul pieţei. (…) Nu m-am ocupat eu. Însă sigur e legal, că Diaconu nu face ilegalităţi. Până în momentul de faţă bag mâna în foc pentru el şi pe acest caz”. La nici două secunde, Robu a revenit: „dar e răspunderea lui. Dan Diaconu nu mi-a dat niciodată nici cel mai vag motiv să îl suspectez. Îl cunosc de când era student”.

Întrebat atunci dacă în cazul unei anchete penale îşi asumă vina, Robu a spus că „nu, fiecare răspunde pentru faptele lui. Este un principiu al democraţiei al oricărui stat de drept. Nu pot să răspund eu pentru ce face acel om. Omul este o fiinţă complexă care îşi are propriile manifestări foarte bine camuflate. Avem legi, legea trebuie să fie suverană, nimeni nu este mai presus de lege. Le spun tuturor, faceţi mult, faceţi bine, dar legal. Nu vreau să primesc scuze pentru încălcarea legii. Nu există nicio explicaţie pe care să o iau în seamă pentru neaplicarea legii”.

1 COMENTARIU

  1. Asta este exact ca in bancul ala: mai bine taci si lasi lumea sa banuiasca ca esti dobitoc, decit sa vorbesti si sa spulberi orice indoiala ! Nea Nicule, pe matale nu te-a invatat ma-ta o chestie bine cunoscuta in zona Bocsigului care spune ca gura bate curu ? Daca taceai, poate inginer ramineai, asa te-ai descalificat total ! Nu stiu cine te sfatuieste dar cere-i banii inapoi, ii dai degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.