Nume noi la ediţia din acest an a festivalului Plai: Duquende şi...

Nume noi la ediţia din acest an a festivalului Plai: Duquende şi Light in Babylon VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

lightinbabylon

Cea de-a 9-a ediţie a festivalului Plai, care va avea loc în perioada 12 – 14 septembrie la Muzeul Satului Bănăţean, va include un concert susţinut de Duquende, un alt nume anunţat de organizatori pentru evenimentul din acest an fiind Light in Babylon, care vor fi rezidenţii festivalului. Juan Rafel Cortes Santiago, cunoscut sub numele Duquende, este cel mai important interpret de flamenco în viaţă. Prezentat la vârsta de 9 ani de însuşi Camaron de la Isla, artistul ce a influenţat acest gen muzical, a facut parte şi din sextetul lui Paco de Lucia. Cu o imaginaţie abundentă căreia i se adaugă o instrumentaţie sclipitoare şi aranjamente muzicale ce seamănă cu un ceainic în care fierb sunete şi interculturalitate, Duquende prezintă spiritul flamenco în cel mai pur mod posibil.


Viaţa lui Juan Rafel Cortes Santiago nu se bazează doar pe cariera solo care a obţinut binecuvantarea lui Camaron la sfârşitul anilor ’80. Sunt mai multe bucăţi care îl formează, în special colaborarea cu Paco de Lucia.” – Pablo San Nicasio pentru revista “DeFlamenco”, 2012. În urma colaborărilor, marele chitarist îl descria pe Duquende: “Un gigant care posedă magia cântecului, cu o inspiraţie enormă şi tehnica din plin.” Pentru prima oară la Timişoara, în cadrul Festivalului PLAI, Duquende va prezenta ultimul material discografic, intitulat “Caramelo”. Light in Babylon, trupa rezidentă PLAI 2014, a fost descrisă de revista fRoots Magazine ca fiind “o celebrare a tradiţiilor cosmopolite ale Istanbulului şi ale comunităţii evreieşti, un alt exemplu de muzică minunată venită din spaţiul est-mediteranean.”

Trupa a adus în lumea muzicală primul album în 2012, “Life sometimes doesn’t give you space”. Cei care acum formează inima trupei s-au întâlnit în 2010, pe străzile din Istanbul. Organizatorii festivalului au mai anunţat până acum încă două nume care vor fi prezente la festival: Carminho şi Tito Paris. Abonamentele pentru festivalul Plai costă 90 lei în avans (până pe 1 septembrie), după care vor costa 110 lei. Abonamentele sunt valabile pentru toate cele trei zile de festival și sunt disponibile în reţeaua Eventim (online sau la magazinele Orange, Vodafone, Germanos şi reteaua librariilor Cărtureşti). Abonamentele cu acces în camping au același preț, dar sunt limitate la 100 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.