Ocupaţii la modă

Ocupaţii la modă

5
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Un domeniu în care lucrurile au luat-o razna pe plaiurile noastre este fashion-ul. Dacă te învârţi în „felia“ asta, ai constatat acest fapt. E drept, de multă vreme se organizează, prin diverse locşoare, evenimente cu ţoale „de pe stradă“ sau luate de la buticul unde organizatorul are pile. Nu mai puţin adevărat e faptul că o sumedenie de terchea – berchea care n-au apucat să înveţe nici măcar cum se scrie haute-couture şi-au deschis „agenţii“. Scopul lor e unul simplu: organizează cursuri de fotomodele. Şi din când în când mai fac câte o prezentare anostă, insipidă, incoloră, de ochii lumii. Din fericire mai există şi excepţii.

Dar nu despre asta am să vorbesc, căci adevăraţii profesionişti se văd de la o poştă.


Pe lângă indivizii ăştia care s-au introdus într-un fel sau altul în lumea modelingului, au apărut şi o sumedenie de manechine. Fotomodele. Cum s-or mai numi fetele astea care câştigă o pâine de pe urma prezentărilor şi care au nasul pe sus de zici că ele au inventat mersul pe jos. Şi, pentru că e foarte simplu, au apărut şi o serie de bloggeri, cu pretenţia de „connaisseurs”. În mod normal, în orice ocupaţie din asta intervine selecţia naturală. Publicul avizat decide cine e profi şi îi sancţionează pe impostori. Nu ştiu cum se face, dar pe la noi lucrul acesta nu se respectă.

Şi, dacă tot am ajuns la modă, vă mai dau exemple. „Nowadays”, e trendy să fii fotograf. Din ăla care poposeşte pe la nunţi sau trage cadre fetişcanelor care pozează cocoţate pe linii de tren. Fiindcă orice poate avea un DSLR, am devenit o naţie de fotografi profesionişti. Fiindcă oricine poate avea o consolă, s-a înmulţit îmgrijorător de mult şi numărul DJ-ilor. Şi pentru că e la modă s-asculţi Nora En Pure, Timişoara a devenit un oraş în care toată lumea o arde pe deep-house. De fapt, în zilele noastre e la modă să îţi alegi o ocupaţie trendy ş-atât. Cu mult tupeu şi respectând zicala „hai să facem bine, să nu fie rău“, poţi reuşi în orice domeniu.

5 COMENTARII

  1. ai dreptate. voma asta care ai scris-o fara cap, coada, subiect si predicat e dovada clara ca se poate reusi in orice domeniu. chiar si in de-ale jurnalismului. chiar si alcoolicii lingatori de cururi ca tine.

    acum du-te sa-i plangi la boța pe umar ca ‘the big bad anonymous is being mean :(( ‘

  2. Te-ai gândit mult până ai conceput voma asta de comentariu?La modă sunt şi organizatorii de evenimente electro house şi dnb, despre ei când scrii un editorial?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.