Ponta: UE şi SUA se pot baza pe România pentru acţiuni hotărâte...

Ponta: UE şi SUA se pot baza pe România pentru acţiuni hotărâte după ce s-a întâmplat în Ucraina

0
DISTRIBUIȚI

Victor-Ponta

Uniunea Europeană şi partenerii americani se pot baza pe România în aceste momente dificile, după ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, pentru acţiuni hotărâte ale comunităţii europene şi transatlantice şi pentru responsabilitate politică şi morală a Federaţiei Ruse, a declarat premierul Victor Ponta.

„Am vrut să dau un mesaj foarte clar din punctul de vedere al poziţiei României faţă de ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, de solidaritate totală a noastră şi de coordonare cu poziţiile politice ale Statelor Unite ale Americii, ale partenerilor noştri europeni de condamnare a ceea ce s-a întâmplat, uciderea atâtor oameni nevinovaţi prin acte teroriste, de responsabilitate politică şi morală a Federaţiei Ruse şi de sprijin clar al României pentru acţiuni hotărâte ale comunităţii europene, comunităţii transatlantice, pentru ca asemenea lucruri să nu rămână nepedepsite”, a spus Ponta, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Premierul a adăugat că, şi din acest punct de vedere, şi el, şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, au transmis foarte clar acest mesaj, şi anume că Uniunea Europeană şi partenerii americani se pot baza pe România în aceste momente dificile.

Marţi, premierul Victor Ponta a declarat, referindu-se la aeronava doborâtă în Ucraina, că „atacul asupra unui avion civil este un atac terorist care nu poate fi acceptat şi nu poate să rămână fără urmări” şi că „este evident că acei separatişti au fost şi sunt susţinuţi de Federaţia Rusă”.

Un avion Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines


Teza principală: Zborul MH17 a fost doborât de separatişti AUDIO" href="http://www.pressalert.ro/2014/07/convorbirea-telefonica-ce-ii-incrimineaza-pe-rebeli-prabusirea-avionului-autentificata-teza-principala-zborul-mh17-fost-doborat-de-separatisti-audio/" target="_blank">s-a prăbuşit joi într-o regiune din estul Ucrainei
, controlată de separatiştii proruşi, cel mai probabil după ce a fost doborât de o rachetă. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului şi-au pierdut viaţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.