Primarul Nicolae Robu, primit ca un Mesia pe strada Polonă. Pe...

Primarul Nicolae Robu, primit ca un Mesia pe strada Polonă. Pe ce criterii s-au repartizat cele 99 de locuinţe şi câţi oameni mai sunt pe listele de aşteptare FOTO

1
DISTRIBUIȚI

polona4Agitaţie mare pe strada Polonă din Timișoara, acolo unde primarul Nicolae Robu a fost primit de nevoiaşii oraşului mai ceva ca un super star. Zeci de oameni au ieşit la uşa blocului cumpărat de primărie de la BRD, acolo unde s-au înghesuit, unii în ploaie, alţii pe scări ca să îl vadă pe edilul Timişoarei. Intrat în clădire Robu le-a explicat oamenilor că municipalitatea a făcut toate eforturile pentru ca acest bloc să fie cumpărat şi ca lucrurile să fie cât mai bine puse la punct. Practic, din cele 129 de apartamente cu o cameră existente, zece au fost reţinute pentru protocol, în vreme ce 119 au fost repartizate. 40 de garsoniere au fost cuplate, rezultând astfel 20 de apartamente cu două camere, restul de 79 rămânând neschimbate.

În faţa camerelor de filmat, primarul a explicat că „problema locuinţei trebuie să şi-o rezolve fiecare în parte, noi nu putem deveni un oraş asistenţial, primăria nu rezolvă problema locuinţei pentru mii şi mii de cetăţeni, cel puţin în Timişoara nu există o astfel de orientare. Noi înţelegm să îi ajutăm pe cei care sunt în nevoi, dar pe cei care sunt valizi şi care îşi pot asigura cele necesare existenţei nu îi ajutăm noi, trebuie să se ajute ei înşişi”. Principalul criteriu de care s-a ţinut cont la repartiţie a fost ca măcar un membru al familiei să aibă lor de muncă . Nu mai puţin de 15 familii care au fost evacuate au primit repartiţie în blocul de pe strada Polonă. Nu numai atât, dar punctaj suplimentar au primit şi cei cu studii superioare. Momentan pe listele primăriei mai sunt 6.600 de oameni care aşteaptă.


Deşi municipalitatea a purtat discuţii pentru a achiziţiona un bloc pe strada Ialomiţei, afecerea a picat conform spuselor primarului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.