Profesorii timișeni au susținut astăzi examenul de titularizare. Vezi câți au absentat

Profesorii timișeni au susținut astăzi examenul de titularizare. Vezi câți au absentat

0
DISTRIBUIȚI

profesori examinari01_resize

Emoții pentru profesorii din județul Timiș care au susținut, astăzi, examenul de titularizare. Ei au fost testați în patru centre din județul Timiș.  Aceștia au avut la dispoziție patru ore pentru a-și arăta cunoștințele. Inițial, la concurs, s-au înscris 1.163 de candidați. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, 1.123 au primit dreptul de participare la examen, după inspecțiile la clasă, însă în sălile de examinare au ajuns mai puțini, asta pentru că 110 nu au mai venit la examen, în timp ce alții s-au retras – patru din motive medicale, iar alți 57 au invocat motive personale.

Cele mai căutate posturi sunt cele de educatori, pentru care s-au înscris 198 de candidați.


La dispoziție sunt puse 19 posturi de educator în limba română, 23 în limba germană, șase în limba maghiară, un post în limba ucraineană și încă un post în învățământul special. Posturi titularizabile disponibile nu există în rândul profesorilor de istorie și de la arte vizuale. La istorie sunt înscriși 39 de candidați, în vreme ce la arte vizuale 28. Pentru posturile de profesor de matematică s-au înscris 55 de candidați. Un număr de 125 de învățători încă încearcă să își găsească post, la fel și 71 de profesori de engleză și 97 de limba română.

Contestațiile la proba scrisă pot fi depuse în 25 iulie până la ora 21.00 și în 26 iulie până la ora 15.00 la sediul Inspectoratului Școlar Județean. Profesorii trebuie să obțină minimum nota șapte atât la proba scrisă cât și la proba practică pentru titularizare. Cei care doresc să fie profesori suplinitori trebuie să obțină minimum nota cinci la ambele probe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.