Robu se laudă cu proiecte de peste 280 de milioane de lei....

Robu se laudă cu proiecte de peste 280 de milioane de lei. Ce obiective ar putea rămâne fără finanțare de la UE

0
DISTRIBUIȚI

centru

280 de milioane de lei, aceasta este suma pe care, susține primarul Nicolae Robu, că Timişoara ar fi primit-o până acum pentru implementarea celor 21 de proiecte cu fonduri europene pe exerciţiul financiar 2007 – 2013. “Până în momentul de faţa, noi am absorbit, adică în sensul că am reuşit să facem rambursarea sumelor pe care le aveam de primit, un total de peste 280 de milioane de lei. Deci asta înseamnă absorbție efectivă de la Uniunea Europeană, asta înseamnă că noi am avansat banii, că am efectuat lucrările de rigoare, că aceste lucrări au fost făcute cum trebuie, ca documentaţia lor a fost făcută cum trebuie, apoi am trecut de toate etapele de verificare.


Avem un procent de absorbţie de 56,3%. (…) Mai avem lucrări efectuate şi nefacturate încă în valoare de circa 12 milioane de lei şi mai avem lucrări făcute de 1,7 milioane de lei. Stăm foarte bine, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Când vine vorba de proiecte europene, situaţia nu este una tocmai roz, asta pentru că, momentan, municipalitatea mai are de licitat două mari lucrări. Primul proiect este cel care prevede instalarea de camere video în intersecţii şi cel de-al doilea este deja binecunoscutul proiect de management al traficului, unde din cauza contestaţiilor primăria riscă să piardă banii de la UE. “Alte proiectele sunt în derulare, unele au fost finalizate, altele merg şi merg bine. Dacă comparăm cu ce se întâmplă la alţii, alţii având proiecte cât degetele unei mâini, nu pot să le gestioneze nici pe acelea, a conchis edilul astfel bătând un apropo fin la adresa Consiliul Judeţean Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.