„Războiul turnuleţelor” la Primăria Timişoara: cu acte incomplete, Robu anunţă că turnuleţele...

„Războiul turnuleţelor” la Primăria Timişoara: cu acte incomplete, Robu anunţă că turnuleţele de pe strada Romulus sunt ilegale. Cum se apără proprietarul casei

5
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu primar, Florin Radulescu proprietar 02

Ieri, edilul șef Nicolae Robu descindea pe strada Romulus, acolo unde a primit un pont pe Facebook că o familie de țigani îşi ridică un palat cu turnuleţe.

După un „meci” în faţa camerelor de luat vederi şi un mic război al declaraţiilor, unde primarul a ameninţat cu amenzi şi Florin Rădulescu cu Ambasada Franţei, războiul s-a terminat astăzi la Primăria Timişoara. Ieşit din camera în care au discutat, primarul a spus că „sunt mai multe concluzii. Casa necesita intervenţii de urgenţă numai că lucrările au fost începute fără a se respecta legea. Am convenit cu proprietarul casei, domnul Rădulescu, să facă diligenţele pentru intrarea în legalitate, şi asta presupune să obţină o expertiză de la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi apoi să vină cu dosarul la primărie pentru a obţine o autorizaţie de construire în regim de urgenţă. Aici ne-am înţeles, nu au existat divergenţe.


Am verificat autorizaţia din 1990 pe baza căreia s-a construit această casă. Nu avem acum tot dosarul să vedem şi planşele aferente, dar de pe autorizaţia propriu-zisă am citit că s-a dat pentru a se construi o casă cu demisol, parter şi etaj. De aici deducem că turnuleţele sunt construite fără autorizaţie dar, repet, planşe nu am avut până la ora actuală”.

Primarul susţine că va trebui să se facă o verificare în arhivă şi, dacă acele turnuleţe au fost construite fără autorizaţie, ele vor trebui date jos. „Legea este lege, nu se poate construi nimic fără autorizaţie, noi nu negociem aplicarea legii”, a spus Robu. De celelată parte, Florin Rădulescu a spus că „se vor rezolva problemele, iar partea ce ţine de turnuleţe s-a dovedit o autorizaţie, iar se va dovedi în totalitate că suntem în regulă. Bineînţeles că Primăria Timişoara are nişte planşe care au fost autorizate din anii ’90. Eventual dacă aceste servicii vor căuta în arhivă se vor găsi şi acolo se va găsi că a fost totul ok. Eu cred că nu vor fi probleme pentru că casa aceasta este dintre primele care s-au construit într-un aşa mod, mă rog, într-un mod legal”.

Legat de renunţarea la turnuleţe pentru a-i face pe plac primarului, Rădulescu spune că „eu din punct de vedere dacă sunt legale, nu mă poate obliga nimeni să le dau jos, pentru că dacă erau în mod abuziv din anii ’90 sunt peste 20 de ani. Autorităţile ar fi fost prezente cu nişte reclamaţii că le-am făcut. Să ne trezim acuma că nu sunt în regulă după atâtea incidente în judeţul Timiş şi case demolate cred că nu scăpam fără să fiu măcar o dată avertizat”. Rădulescu a conchis că „turnuleţele nu sunt importante, dar că acea clădire fost construită pe bunul plac al unui cetăţean care a obţinut o autorizaţie şi un proiect aprobat”. Oficial, lucrările au fost sistate până la obţinerea autorizaţiei de construire, singurele intervenţii care se vor face vor fi la acoperiş, pentru ca locatarilor să nu le plouă în casă.

5 COMENTARII

  1. DACA SUNT ILEGALE DE CE MAI STATI LA TRG CU ESCROCI DE TIGANI CARE AU TRANSFORMAT TIMISOARA CUM AU VRUT EI IN CE TARA MAI FAC CE FAC IN ROMANIA IN FRANTA SUNT CERSETORI SI HOTI SI IN ROMANIA FAC PE BOGATI SI ISI BAT JOC DE CEI CE MUNCESC CINSTIT PINA CIND TIMISORENI I-I MAI SUPORTA

  2. ATATEA NEGOCIERI SE FAC CU TIGANII. UN ROMAN DACA CONSTRUIA CEVA FARA AUTORIZATIE VENEA POL.COMUNITARA SI IL AMENDAU IMEDIAT. DE CE LUCRATI CU MANUSI CU TIGANII?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.