Reţeta secretă pentru o politică de succes – migraţia în PNSR

Reţeta secretă pentru o politică de succes – migraţia în PNSR

1
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

La finele săptămânii trecute, o lovitură politică avea loc în Timişoara. Mai mulţi membri din conducerea PMP Timiş, în frunte cu fostul pedelist Radu Lambrino, au trecut la PNL. Cred că prea puţin dezbătută de presă, mişcarea aceasta ne arată încă o dată că politicianul român e uns cu tot soiul de alifii sau, ca să nu îl jignim, pentru că se jigneşte destul singur prin acţiunile sale, e cameleonic. Explicaţiile oferite jurnaliştilor au fost, desigur, unele în jurul ideii de pozitiv. Lambrino și oamenii săi au declarat că au trecut la PNL pentru unificarea dreptei. Cum să treci la un partid al cărui şef, recte Klaus Iohannis, spunea cu câteva săptămâni în urmă că unificarea dreptei se va face fără Traian Băsescu? E drept, nimeni nu s-a gândit că se va face fix cu oamenii care au condus filiala din Timiş a partidului domnului Băsescu.


Dar pentru asta există reevaluarea, brevetată de, aţi ghicit, Traian Băsescu!

În caz că nu vă pricepeţi, şeful PNL Timiş, Nicolae Robu, a explicat că orice membru cu concepţii liberale e binevenit în formaţiunea condusă de domnia sa, câtă vreme nu a atacat PNL. Cu alte cuvinte, dacă te-ai pocăit, te iertăm. Bisericesc, nu alta! În toată tevatura, merită punctată reacţia şefei PMP, Elena Udrea, care a stat departe de acest scandal, declarând sec că a luat la cunoştinţă şi că partidul va fi condus de Funeriu în regim de interimat. Şi totuşi, traseismul nu e a bună. Cu toţii îl criticăm deşi, dacă stau să mă gândesc, ne prinde bine. Cum ar fi, spre exemplu, dacă pesediştii ar migra în …PSD, divorţând de UNPR, UDMR sau PP-DD. Cum ar fi dacă PNL s-ar muta şi el în PNL, fără PDL, fără oamenii lui Băsescu, fără ţărănişti sau alţii.

Ar fi rău. Pentru că mutările pe scena politică nu se fac pe principii, ci pentru a face majorităţi. Ne căsătorim puţin din interes, divorţăm după alegeri şi apoi ne împroşcăm cu noroi pâna cu un an înainte de finalizarea mandatului. Reţeta politică de succes. Deşi poate nu ar fi rău ca domnii politicieni să migreze cu toţii în marele partid care ar trebui înfiinţat în România: PNSR – Partidul Ni Se Rupe, pentru că asta descrie cel mai bine atitudinea pe care băieţii deştepţi o au, culmea, faţă de noi, cei care i-am ales.