Robu cere taxe la pieţele volante. În ce nouă zonă vor putea...

Robu cere taxe la pieţele volante. În ce nouă zonă vor putea face cumpărături timişorenii

2
DISTRIBUIȚI

piata volanta 1

Consilierii PDL și-au văzut visul cu ochii. După ce săptămâna trecută s-au plâns că PNL le ignoră proiectele, acum viitorii parteneri ai primarului Nicolae Robu au toate motivele să fie fericiţi. Printr-un proiect adoptat vineri în plenul Consiliului Local Timișoara, programul pieţei volante de lângă Casa Tineretului a fost extins.

Mai exact, timişorenii vor putea face cumpărături şi în zilele de miercuri. Pe perioada verii, piaţa va fi deschisă între orele 6.00 şi 20.00, iar iarna între orele 8.00 – 18.00.


Primarul Nicolae Robu a atenţionat că “societatea Pieţe S.A. percepe taxe, în mod inevitabil, comercianţilor. În pieţele volante se intră fără a se plăti, dar costuri sunt, cum e curăţarea locului, curentul. În plus, rămâne şi problema de concurenţă. V-aş ruga să vă gandiţi, acum nu e nimeni pregătit să propună o taxă, dar cred că va trebui să se perceapă o taxă, însă să avem mare grijă în continuare să nu degenereze aceste pieţe volante”.

Edilul a atenţionat că pieţele au fost create pentru producătorii din judeţ, deşi nu este posibilă restricţionarea celor din judeţe vecine. Robu a făcut şi o solicitare către „Piete S.A., în primul rand, dar şi către Poliţia Locală sa fie preocupaţi, să fie vigilenţi, astfel încât aceste pieţe să nu degenereze şi să rămână nişte pieţe în care vând cei ce produc şi în care se vând produse de calitate, româneşti”. Tot conform hotărârii de astăzi se va înfiinţa o nouă piaţa volantă în zona Steaua.

2 COMENTARII

  1. Este foarte buna piata de la Casa Tineretului dar degeaba se lauda ca numai produse romanesti sunt, conducerea Piete SA care este permant prezenta lasa si bisnitari care se dau producatori. Ex. de 3 sambete la rand se vinde porumb din Ungaria direct din saci, cum sunt adusi, telina luata din Piata de Gros, etc iar sambata trecuta a fost politia locala, care habar nu au ce este romanesc si nu. Au amendat o femeie care avea cateva borcane de miere iar in fata erau doi bisnitari care au tarabe si in Badea Cartan si nu le-au spus nimic, aveau rosi, ardei si porumb la vanzare. Daca le ia bani nu mai vin saracii tarani.

  2. Taxa trebuie sa plateasca toti cei care vand – taxa pentru ocuparea spatiului public !!! Daca depozitez 2 zile 50 kg de nisip pe trotuar sau langa trotuar, trebuie sa platesc o anumita taxa, nu-stiu-cati lei/zi/metru patrat !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.