Șase persoane reținute de autorități pentru camătă și șantaj. Câte victime au...

Șase persoane reținute de autorități pentru camătă și șantaj. Câte victime au făcut

0
DISTRIBUIȚI

politia generice mascati descinderi 11_resize

Şase persoane au fost reţinute pentru camătă şi şantaj, după ce au oferit bani cu camătă şi au perceput dobânzi între 25 şi 50 la sută pe lună, iar pentru recuperarea sumelor acestea pretindeau autoturisme, aparatură electronică, acte de identitate şi carduri bancare, pe care le vindeau.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, agentul principal Laura Bradu, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brad au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în urma cărora a fost destructurată o grupare infracţională formată din şase persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

„Anchetatorii au stabilit că în perioada 2012-2014 suspecţii, fără sa fie autorizaţi, au oferit bani cu camătă mai multor persoane din municipiul Brad şi din cele 11 comune arondate.


Pentru sumele de bani oferite, cei şase suspecţi au perceput în mod ilegal dobânzi între 25 şi 50 la sută pe lună, iar pentru recuperarea sumelor de bani, aceştia pretindeau garanţii persoanelor vătămate, respectiv autoturisme, aparatură electronică, acte de identitate şi carduri bancare, pe care ulterior le valorificau sau le utilizau pentru recuperarea dobânzilor şi a sumelor de bani împrumutate. De asemenea, în acelaşi scop, cele şase persoane sunt suspectate că au recurs şi la ameninţări în cazul a două persoane vătămate”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Poliţişti au identificat până acum 55 de persoane vătămate, însă bănuiesc că numărul victimelor este mult mai mare. „Poliţiştii au luat faţă de cei şase suspecţi măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru săvârşirea a infracţiunilor de camătă şi şantaj. Suspecţii vor fi prezentaţi în cursul zilei Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad cu propunere de arestare preventivă”, a mai adăugat agentul principal Bradu.

Percheziţiile au fost sprijinite de jandarmii hunedoreni, iar întreaga acţiune a beneficiat şi de suportul de specialitate a DOS din cadrul IGPR şi SIPI Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.