Scandal în PNL Timiș: Robu anunţă excluderea celor trei consilieri neobedienţi de...

Scandal în PNL Timiș: Robu anunţă excluderea celor trei consilieri neobedienţi de la Săcălaz. Cine acuză vicii de procedură şi ameninţă cu instanţa

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 213

Şeful PNL Timiş, Nicolae Robu, a anunţat excluderea din PNL a celor trei consilieri locali de la Săcălaz, care au încălcat o hotârâre a Biroului Politic Teritorial. Motivul excluderii a fost refuzul celor trei de a respecta protocolul de colaborare cu PDL. După alegerile din luna mai, Ioan Acatincăi, Ioan Ţurcan şi Liviu Vasiu au făcut alianță cu PSD și UNPR pentru a susține ca viceprimar un liberal.

Robu a comentat că „le-am dat toate şansele să îşi corecteze toate greşelile făcute.


Ar fi rămas fără sancţiuni dacă s-ar fi conformat. Cu toate acestea, ei au continuat acest joc incorect faţă de regulile PNL, în primul rând faţă de partenerii noştri din PDL şi incorect faţă de simpatizanţii celor două partide. Este inadmisbil ca ei să continue să facă înţelegeri politice cu PSD şi să se întâlnească cu reprezentanţi ai PSD chiar în sediul PNL”. Cei trei excluşi vor fi înlocuiţi de Marin Căprar, Anghel Bălulescu şi Dumitru Popa.

Liviu Vasiu nu consideră că decizia a fost una justă. Acesta ne-a declarat că „am fost dat afară, în ciuda faptului că la alegerile europarlamentare am obţinut un scor peste media naţională şi am obţinut postul de viceprimar pentru PNL. Apoi, am fost schimbat şi de la şefia organizaţiei şi aseară am fost exclus de tot din partid, alături de colegii mei, deşi la acea şedinţă nu era cvorum. Acum trei săptămâni au fost avertizaţi că vom fi excluşi dacă nu facem alianţă cu PDL, dar aceea a fost un fel de condiţionare”.

Vasiu susţine că va contesta decizia prin care a fost dat afară din PNL, mai întâi la partid şi apoi probabil în instanţă dacă va fi cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.