Silvio Berlusconi a fost achitat în apel în procesul „Rubygate”

Silvio Berlusconi a fost achitat în apel în procesul „Rubygate”

0
DISTRIBUIȚI

silvio berlusconi

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost achitat, vineri, de Curtea de Apel din Milano (nord) în cazul Rubygate, în care a fost condamnat la şapte ani de închisoare în primă instanţă.

Cei trei judecători ai Curţii de Apel au deliberat timp de aproape trei ore înainte de a-şi anunţa decizia, contrară rechizitoriului Parchetului, care cerea confirmarea pedepsei de şapte ani de închisoare.

La 24 iunie, magnatul media a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi prostituţie cu minore în dosarul Ruby, numit aşa de la tânăra marocană care a fost subiectul atenţiilor sale.


În plus, i s-a interzis pe viaţă să exercite un mandat public. În motivarea judecătorească, depusă la 22 noiembrie, magistraţii apreciază că el a „viciat sistematic probele” şi a „cumpărat martori”.

În prezent, Berlusconi efectuează muncă de interes general în folosul bolnavilor de Alzheimer, după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare – dintre care pentru trei a beneficiat de o amnistie – pe 1 august, în procesul Mediaset, pentru fraudă fiscală. Pedeapsa a fost reconvertită într-un an de muncă în interesul general. Această condamnare l-a costat totodată excluderea din Senat, o interdicţie de a vota şi de a fi ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.