Singura soluţie găsită de premierul Ponta pentru problemele fără sfârşit de pe...

Singura soluţie găsită de premierul Ponta pentru problemele fără sfârşit de pe bucăţica de autostradă Pecica – Arad FOTO

0
DISTRIBUIȚI

autostrada nadlac - arad 5

Șantierul autostrăzii Nădlac – Arad, astăzi, după ora 18.00. Toată lumea așteaptă sosirea premierului Victor Ponta. Până să ajungă coloana oficială, pesediști, jurnaliști și SPP-iști fac prognoze meteo. De vină e un nor care acoperă brusc soarele. După o analiză scurtă se dă verdictul: „s-a dus furtuna spre Timiş. Am scăpat”.

Apare, în final, şi Ponta, care coboară, aproape sincron, cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus. „Hai să-mi mai spuneţi, că eu am înţeles de dincolo cum stă treaba, dar acum e şi harta”, cere premierul. După ce i se raportează situaţia la zi cu cele două tronsoane dintre Nădlac şi Arad, Victor Ponta recunoaşte că este o problemă la care nu are rezolvare rapidă „chiar dacă se termină acest lot, ne lipseşte legătura de opt kilometri către DN7, care să ducă la Pecica.


Se termină cei 22 de kilometri într-un loc de unde nu ai unde să ieşi. Problema este că licitaţia pentru lotul 2 este pe 25 august. Dacă reuşim să scăpăm de contestaţii, cei patru kilometri care mai sunt de executat pot fi terminaţi până la sfârşitul anului. Altfel pierdem încă jumătate de an”. Sunt bucăţile de autostradă pe care au lucrat iniţial firma Romstrade a lui Nelu Iordache şi austriecii de la Alpine Bau, care au intrat în insolvenţă.

Pentru toate există o explicaţie: „prostia din 2011, o plătim în 2014”. Singura soluţie găsită de Ponta – „să îmbunătăţim legea achiziţiilor publice. Să putem face o selecţie a firmelor care lucrează bine, iar cele care nu, să intre pe un fel de listă neagră. Am făcut un prim pas cu a-i pune la plată pe cei care contestă doar de dragul de a contesta”. Înainte să plece, Victor Ponta şi Ioan Rus sunt luaţi la fotografii de grup de câţiva pesedişti din deconcentrate. Imagine de final – Ponta zâmbind reţinut, Rus face semnul OK cu degetul în timp ce strânge din buze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.