Treptele de peste 100.000 de euro ale Catedralei Mitropolitane au nevoie de...

Treptele de peste 100.000 de euro ale Catedralei Mitropolitane au nevoie de reparații, după doar câteva luni de la finalizarea lucrărilor. Ce explicație are Mitropolia Banatului FOTO

1
DISTRIBUIȚI

trepte catedrala mitropolitana

Catedrala Mitropolitană are, de la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, trepte noi, care au costat nu mai puțin 100.000 de euro. Mai mult de jumătate din această sumă reprezintă bani publici, aproape 60.000 de euro fiind alocați de Primăria Timișoara pentru a putea fi schimbate vechile trepte și înlocuite cu altele noi.

La nici trei luni de la recepționarea lucrărilor, noile trepte au intrat, din nou, în reparații. Doi muncitori lucrau de zori, în această dimineață, la treptele Catedralei Mitropolitane. Unul dintre muncitori ne-a explicat faptul că pune ciment între blocurile din andezit pentru că “dacă plouă, intră apa sub trepte, iar iarna apa va îngheța și nu este deloc bine”.

Lucian Florea, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Banatului, a precizat pentru PRESSALERT.ro că muncitorii realizează lucrări de finisaj, dar a recunoscut că una din trepte s-a fisurat. “În momentul în care s-a făcut recepția lucrării, nu toate finisajele au fost finalizate, astfel că ele au trebuit completate. Nu se refac treptele pentru că deja s-au degradat, ci doar se realizează finisaje. Într-adevăr, există o treaptă fisurată, dar credem că a fost vandalizată și o vom înlocui. Firma care a câștigat licitația se ocupă de finalizarea lucrării, astfel încât treptele să arate așa cum era prevăzut în proiect”, ne-a explicat Lucian Florea.

La sfârșitul anului 2012, Mitropolia Banatului cerea sprijinul Primăriei Timișoara pentru a reface treptele Catedralei Mitropolitane.


Lucrările au început în primăvara anului trecut și s-au finalizat în aprilie 2014. Vechile placaje din beton ale scării de acces au fost înlocuite cu blocuri masive de piatră naturală de tip andezit și granit.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.